مواد لازم

مواد لازم و آموزش ماهی لا پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش ماهی لا پلو

ماهی لا پلو یکی از غذاهای خوشمزه و معروف ایرانی است که خیلی‌ها آن را دوست دارند و با مواد مختلفی درست می‌شود. این غذا که جزو غذاهای قاطی پلو به حساب می‌آید، متعلق به مناطق جنوبی کشور ماست و می‌توانیم آن را با انواع ماهی تهیه کنیم. برای تهیه این ماهی خوشمزه، باید از ماهی‌هایی استفاده کنیم که تیغ و استخوان نداشته باشند. ماهی‌هایی مثل مارلین، شیر و قباد گزینه‌های خوبی هستند. می‌توانیم از ماهی قزل‌آلا هم استفاده کنیم، اما باید تیغ‌های ریز آن را به دقت بکشیم تا هیچ تیغی باقی نماند. برای یادگیری طرز تهیه این غذای خوشمزه جنوبی، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
برنج 4 پیمانه
فیله ماهی 600 گرم
سبزی معطر 350 گرم
پیاز 1 عدد
سیر 2 حبه
پودر سیر و دارچین به مقدار کافی
زنجبیل و کاری به مقدار کافی
زعفران و فلفل قرمز به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت ماهی لا پلو

مرحله اول

برای درست کردن ماهی لا پلو به روش جنوبی، ابتدا سبزی‌ها که شامل جعفری، برگ سیر، گشنیز، تره و شوید است را به مقدار مساوی تمیز می‌کنیم، می‌شوییم و در آبکش می‌گذاریم تا آب اضافی آن‌ها برود.

مرحله دوم

بعد از اینکه سبزی‌ها خشک شد، آن‌ها را روی تخته آشپزخانه ریز خرد می‌کنیم یا در خردکن می‌ریزیم تا خوب خرد شوند. همچنین فیله ماهی بدون استخوان را می‌شوییم و روی تخته قرار می‌دهیم و به صورت مکعبی خرد می‌کنیم.

مرحله سوم

سپس فیله‌های ماهی را در یک کاسه می‌ریزیم و ادویه‌ها مانند کاری، زردچوبه، نمک، پودر سیر، فلفل قرمز و زنجبیل را روی آن‌ها می‌پاشیم و با دست آرام به هم می‌زنیم تا ماهی‌ها با ادویه‌ها آغشته شوند. پیاز و سیرها را پوست کرده و می‌شوییم.

مرحله چهارم

حالا پیاز را به صورت مکعبی خرد کرده و سیر را ریز رنده می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. یک تابه را روی حرارت ملایم می‌گذاریم و کمی روغن در آن می‌ریزیم و صبر می‌کنیم تا روغن داغ شود.

مرحله پنجم

در ادامه…

“““html

ادامه ماهی‌های خرد شده را اضافه می‌کنیم و به آرامی تفت می‌دهیم چراکه ماهی گوشت نرمی دارد و خیلی زود می‌پزد. نیاز نیست زیاد تفت بدهیم، همین که یک طرف آن رنگش تغییر کند، آن را بر می‌گردانیم تا طرف دیگرش هم بپزد.

مرحله ششم

در این مرحله با کفگیر، ماهی‌های تفت‌خورده را از داخل تابه خارج می‌کنیم و در بشقابی می‌ریزیم. سپس پیازها را داخل همان تابه می‌ریزیم و مداوم تفت می‌دهیم تا نرم و سبک شوند و بعد سیرها را اضافه می‌کنیم.

مرحله هفتم

سپس کمی تفت می‌دهیم و سبزی‌های خرد شده به همراه ماهی‌های سرخ‌شده را اضافه می‌کنیم. همه مواد را با هم مخلوط می‌کنیم و دارچین و کمی زعفران نیز به آن‌ها اضافه می‌کنیم.

مرحله هشتم

حالا دوباره مواد را تفت می‌دهیم و تابه را از روی حرارت بر می‌داریم و کنار می‌گذاریم. سپس قابلمه‌ای را تا نیمه آب می‌کنیم و روی حرارت نسبتا زیاد قرار می‌دهیم و کمی نمک به آن اضافه می‌کنیم و درب قابلمه را می‌گذاریم تا آب به جوش بیاید.

مرحله نهم

برنج خیس‌خورده را می‌شوییم و زمانی که آب در حال جوشیدن بود، آب داخل برنج را خالی می‌کنیم و برنج را داخل آب جوش می‌ریزیم. کمی هم می‌زنیم و اجازه می‌دهیم تا به مدت تقریبا 7 دقیقه برنج بپزد.

مرحله دهم

سپس دوباره برنج را بررسی می‌کنیم و یک دانه از آن را تست می‌کنیم. اگر اطراف آن نرم و مغز آن سفت بود، برنج را آبکش می‌کنیم. قابلمه را بر روی حرارت می‌گذاریم تا کف آن خشک شود و سپس کمی روغن می‌ریزیم.

مواد لازم و آموزش ماهی لا پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

مرحله یازدهم

اگر تمایل داشتید می‌توانید ته‌دیگ نان یا هر چیز دیگری کف قابلمه قرار دهید. سپس با کفگیر کمی برنج داخل قابلمه می‌ریزیم و بعد کمی از مخلوط ماهی را اضافه می‌کنیم. این کار را ادامه می‌دهیم و لایه‌های بعدی برنج و مخلوط ماهی را به همین ترتیب می‌ریزیم.

مرحله دوازدهم

این لایه‌ها را تکرار می‌کنیم تا مواد تمام شود. در لایه آخر برنج می‌ریزیم و درب قابلمه را می‌گذاریم و روی حرارت نسبتا زیاد قرار می‌دهیم تا بخار داخل قابلمه جمع شود. سپس حرارت را کم می‌کنیم تا ماهی لاپلو پخته شود.

مرحله سیزدهم

حدود 1 ساعت تا 1 ساعت و 15 دقیقه بعد غذای ما آماده است. کمی از روی برنج بر می‌داریم، سپس با زعفران دم‌کرده و کمی روغن یا کره برای تزئین روی پلو مخلوط می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

مرحله چهاردهم

در این مرحله کمی روغن روی ماهی پلو می‌ریزیم، سپس با کفگیر به خوبی برنج را با ماهی مخلوط می‌کنیم تا کاملا ترکیب شود. در پایان مایه لاپلو را در دیس می‌کشیم و روی آن را با برنج زعفرانی تزئین می‌کنیم و نوش جان کنید.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا