مواد لازم و آموزش مجبوس میگو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش مجبوس میگو
مجبوس، مکبوس یا مچبوس عربی یک غذای بسیار خوشمزه و دلچسب است که ریشه در کشور عربستان دارد. در لبنان و عربستان به این غذا «کبسه» میگویند و مردم سایر کشورهای عربی در حاشیه خلیج فارس نیز این غذای معطر و پلویی را با مرغ، گوشت، میگو و ماهی تهیه میکنند. تمام نوع های مجبوس در کشورهای عربی به یک شکل پخته میشود و ادویهجات خاصی جزئی از این غذا به شمار میرود. مجبوس به عنوان غذای ملی عربستان شناخته میشود. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحلهی تهیه مجبوس میگو میتوانید ادامهی مطلب را در سایت آموزشی رضیم دنبال کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۳ پیمانه |
میگو | ۱ کیلو یا ۸۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
روغن و کره | به مقدار لازم |
سیر و زنجبیل رنده شده | به مقدار لازم |
زیره، برگ بو و برگ کاری | هر کدام ۲ تا ۳ عدد |
لیمو امانی | ۲ تا ۳ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق چای خوری |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
زردچوبه | ۱ قاشق چای خوری |
ادویه کاری | ۱ قاشق چای خوری |
پودر فلفل قرمز | ۱ قاشق چای خوری |
پودر دارچین | ۱ قاشق چای خوری |
زعفران | ۱ قاشق چای خوری |
هل و میخک | هر کدام ۲ تا ۳ عدد |
فلفل سبز تند | ۱ عدد |
گشنیز تازه خرد شده |
“““html
آموزش مجبوس میگو
مرحله اول
برای درست کردن مجبوس خوشمزه با میگو، ابتدا پیاز را خوب شسته و پوست میگیریم و آن را به شکل کوچک خرد میکنیم. سپس پیاز خرد شده را با کمی روغن و کره تفت میدهیم. بعد از آن، سیر و زنجبیل رنده شده را اضافه میکنیم. در ادامه زیره، برگ بو و برگ کاری به همراه لیمو امانی را کمی تفت میزنیم.
مرحله دوم
در این مرحله، رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم. سپس گوجهفرنگیهای خرد شده را به مخلوط اضافه میکنیم. اکنون نوبت ادویههاست؛ زردچوبه، ادویه کاری، پودر فلفل قرمز، پودر دارچین و زعفران را به آن میزنیم.
مرحله سوم
حالا هل و میخک را اضافه کرده و همه مواد را خوب تفت میدهیم تا یکدست شوند. در صورت تمایل، میتوانید نصف عصاره سبزیجات الیت را در این مرحله اضافه کنید. همچنین فلفل سبز تند نیز اضافه میکنیم و خوب تفت میزنیم.
مرحله چهارم
سپس میگوها را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم. در آخر، گشنیز و شوید تازه خرد شده را به مخلوط اضافه کرده و باز هم کمی تفت میزنیم. بعد به مواد آب جوش اضافه میکنیم تا میگوها خوب پخته شوند.
مرحله پنجم
اکنون نوبت برنج خیسخورده است. برنج را یک ساعت قبل با کمی آب و نمک خیس کردهایم و حالا آن را به مخلوط اضافه میکنیم تا خوب دم بکشد. سپس مجبوس را در ظرف مناسب میکشیم و برای تزئین از گشنیز تازه و پیاز داغ استفاده میکنیم.