مواد لازم

مواد لازم و آموزش مرغ بریان خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

آموزش مرغ بریان

مرغ بریان یکی از غذاهای خوشمزه و معروف در دنیا است و به عنوان یک غذای بین‌المللی شناخته می‌شود. اگر می‌خواهید این غذا را تهیه کنید، در ادامه با ما در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
مرغ کامل ۱ عدد متوسط
زعفران دم کرده ۵ قاشق غذاخوری
کره ۵۰ گرم
گوجه فرنگی ۲ عدد متوسط
برگ بو ۲ عدد
فلفل دلمه‌ای ۱ عدد بزرگ
پیاز ۲ عدد متوسط
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
رزماری و پاپریکا به اندازه کافی

دستور پخت مرغ بریان

تمیز کردن مرغ

برای تهیه مرغ بریان، اول باید محتویات داخل مرغ را با دست خارج کنیم. هرگز با چاقو داخل مرغ را نبرید. بعد از تمیز کردن مرغ، آن را بشویید و بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود.

افزودن ادویه

زمانی که مرغ خشک شد، با یک قاشق غذاخوری نمک، تمام قسمت‌های داخل و بیرون مرغ را ماساژ می‌دهیم. سپس پیاز و فلفل دلمه‌ای را به صورت خلالی خرد کرده و با ادویه‌ها (پاپریکا، فلفل سیاه و رزماری) در یک کاسه مخلوط می‌کنیم.

استراحت دادن

حال این مخلوط پیاز و فلفل دلمه‌ای را همراه با برگ بو داخل شکم مرغ قرار می‌دهیم. سپس مرغ را داخل یک کیسه فریزر زیپ‌دار گذاشته و حداقل ۸ ساعت (تا ۲۴ ساعت) در یخچال قرار می‌دهیم تا خوب طعم‌دار شود.

افزودن زعفران دم کرده

بعد از اینکه مرغ خوب استراحت کرد، آن را از یخچال درآورده و مواد داخل آن را خارج می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. حالا با ۴ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده، که غلیظ دم‌کرده‌اید، تمام قسمت‌های بدن مرغ را ماساژ می‌دهیم.

قرار دادن مواد داخل شکم مرغ

حالا باید مرغ را دوباره در یک ظرف دربسته به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید. بعد از این مدت، مرغ را از یخچال خارج کرده و مقداری از فلفل دلمه‌ای و پیاز خرد شده به همراه گوجه فرنگی‌های خرد شده را داخل شکم مرغ می‌گذاریم.

دوخت شکم مرغ

در این مرحله، باید با یک نخ مناسب شکم مرغ را با دقت بدوزیم. در پایان، بال‌ها و ران‌های مرغ را به سمت داخل دوزی می‌کنیم. نحوه دوختن مهم نیست، فقط باید مطمئن شویم که مرغ بعد از پخت باز نشود و ظاهری زیبا داشته باشد.

قرار دادن سیخ های جوجه گردان درون مرغ

در این مرحله، سیخ‌های جوجه‌گردان را به طوری درون مرغ قرار می‌دهیم که زمانی که سیخ‌ها می‌چرخند، مرغ تکان نخورد یا از روی سیخ‌ها نیفتد. حالا کره را با زعفران باقی‌مانده روی حرارت قرار می‌دهیم تا کره ذوب شود.

قرار دادن مرغ در فر

سپس مخلوط کره و زعفران را روی مرغ می‌مالیم و سیخ‌های جوجه‌گردان را در جای خود قرار می‌دهیم. بعد، فر را با دمای ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد روشن می‌کنیم و می‌گذاریم مرغ به مدت حدود یک ساعت و ۳۰ دقیقه به خوبی بپزد.

جدا کردن نخ

در وسط پخت، هر ۳۰ دقیقه یک بار مقداری از مخلوط زعفران و کره را روی مرغ می‌مالیم تا مرغ خوشمزه‌تری داشته باشیم. وقتی مرغ آماده شد، آن را در یک ظرف مناسب قرار می‌دهیم و با قیچی نخ‌های آن را جدا می‌کنیم.

نکات پخت مرغ بریان

مرغ بریان , آموزش مرغ بریان در فر با جوجه گردان , آموزش مرغ بریان در فر با فویل

کثیف شدن فر

یکی از دغدغه‌هایی که خانم‌های خانه‌دار هنگام درست کردن مرغ بریان دارند، کثیف شدن فر است. بعد از پخت، مرغ داخل فر را کاملاً چرب می‌کند و تمیز کردن آن دشوار است. برای جلوگیری از این مشکل، می‌توانید مرغ را در یک ظرف بپزید.

برای این کار، مرغ را همراه با مواد مرینت در یک ظرف پیرکس قرار دهید و رویش را با فویل آلومینیومی بپوشانید. سپس ظرف را در فر قرار دهید تا مرغ آماده شود. بعد از اینکه مرغ به طور کامل پخت، روی آن را با روشن کردن گریل طلایی کنید.

روش برش زدن مرغ بریان

زمانی که پخت مرغ بریان تمام شد، باید اجازه دهیم مرغ حدود ۱۵ دقیقه در دماي اتاق بماند و سریعاً آن را برش نزنیم. این کار باعث می‌شود مرغ هنگام برش خوردن خرد نشود و همچنین رطوبت و نرمی آن افزایش یابد.

مواد لازم و آموزش مرغ بریان خانگی (مرحله به مرحله)

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا