مواد لازم

مواد لازم و آموزش مرغ ترش برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش مرغ ترش

مرغ ترش یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب گیلانی است که به شیوه‌های مختلفی درست می‌شود. این غذا در نقاط مختلف کشور با مواد و روش‌های مختلف تهیه می‌شود، اما بهترین نوع آن در استان‌های شمالی ایران طبخ می‌شود. در این مناطق از سبزی‌های معطر محلی استفاده می‌کنند که باعث خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود. برای یادگیری طرز تهیه کامل و مرحله به مرحله مرغ ترش در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
ران و سینه مرغ ۵ تکه
گردو ۳۰۰ گرم
سبزی معطر ۲۰۰ گرم
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد متوسط
سیر ۲ حبه
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
روغن و زردچوبه به مقدار کافی

دستور پخت مرغ ترش

مرحله اول

در آغاز کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه روی تکه‌های مرغ می‌پاشیم و با دست خوب ماساژ می‌دهیم تا ادویه‌ها به تمام قسمت‌های گوشت برسد. سپس تکه‌های مرغ را با کمی روغن در یک قابلمه مناسب می‌پزیم.

مرحله دوم

وقتی تکه‌های مرغ خوب سرخ شدند و رنگ طلایی گرفتند، آنها را از قابلمه خارج می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. سپس پیاز را به شکل ریز خرد کرده و در همان قابلمه کمی تفت می‌دهیم تا طلایی و سبک شود.

مرحله سوم

در مرحله بعدی سیر را خرد کرده و به قابلمه اضافه می‌کنیم. سیر را فقط به اندازه‌ای تفت می‌دهیم که عطر آن بیرون بیاید. سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم تا مواد با هم ترکیب شوند.

مرحله چهارم

در این مرحله، سبزی معطر را به شکل ریز خرد کرده و به قابلمه اضافه می‌کنیم و چند دقیقه تفت می‌دهیم تا سبزی کمی سرخ شود. سپس گردوی آسیاب‌شده و رب انار را اضافه کرده و کمی دیگر تفت می‌دهیم.

مرحله پنجم

حالا باید ۵ لیوان آب به قابلمه اضافه کنیم و حرارت را زیاد کنیم تا آب به جوش بیاید. سپس حرارت را کم می‌کنیم تا مواد به مدت ۳۰ دقیقه بجوشند و گردو روغن بیندازد. پس از این زمان تکه‌های مرغ را به قابلمه برمی‌گردانیم.

مرحله ششم

در این مرحله حرارت را ملایم‌تر کرده و اجازه می‌دهیم خورش روغن بیندازد و جا بیفتد. این خورش به شیوه خورش فسنجان کم آب سرو می‌شود و باید هنگام سرو روغن بیندازد. در انتها خورش را همراه با برنج یا کته سرو می‌کنیم.

نکات آموزش مرغ ترش

سبزی مخصوص مرغ ترش

برای تهیه مرغ ترش در استان‌های شمالی از سبزیجات محلی مثل چوچاق و خالواش استفاده می‌شود، اما این سبزی‌ها در همه جا در دسترس نیستند. شما می‌توانید از ترکیب ریحان، گشنیز، جعفری، نعناع و برگ سیر تازه به عنوان جایگزین استفاده کنید.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا