مواد لازم و آموزش مرغ دودی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش مرغ دودی
مرغ دودی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که دستورهای مختلفی برای تهیه آن وجود دارد. برای یادگیری طرز تهیه این غذا، با ما همراه شوید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
ران و سینه مرغ | ۴ تکه |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
سس مایونز | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۴ قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت مرغ دودی
مرحله اول
برای درست کردن مرغ دودی، ابتدا روی تکههای مرغ کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه میپاشیم و آنها را به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه میگذاریم استراحت کنند. سپس یک تابه مناسب را روی حرارت میگذاریم و مقدار کمی روغن به آن اضافه میکنیم.
مرحله دوم
وقتی روغن خوب داغ شد، تکههای مرغ را داخل تابه قرار میدهیم و تمام قسمتهای آن را به خوبی سرخ میکنیم تا طلایی شود. سپس آنها را از تابه خارج کرده و کنار میگذاریم.
مرحله سوم
در این مرحله، پیازها را به صورت خلالی بزرگ خرد میکنیم، سپس با کمی روغن در یک تابه دیگر سرخ میکنیم تا کاملاً طلایی و کاراملی شوند. حالا سس مایونز، زعفران و آب لیمو ترش را به تابه اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
حال کمی آب جوش به مقدار نصف فنجان به تابه اضافه کرده و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه میریزیم و به خوبی هم میزنیم تا مخلوط شوند. اگر نمیخواهید از سس مایونز استفاده کنید، میتوانید آن را از لیست مواد حذف کنید.
مرحله پنجم
در این مرحله، تکههای مرغ سرخشده را به تابه اضافه کرده و سس را روی آنها میریزیم. سپس درب تابه را میگذاریم تا مرغ بهتر بپزد. اگر احساس کردید که آب غذا کم است، میتوانید کمی آب جوش اضافه کنید.
مرحله ششم
پس از پایان پخت، یک تکه ورق آلومینیومی روی مرغ قرار میدهیم و یک ذغال کاملاً داغ را روی فویل میگذاریم و چند قطره روغن روی ذغال میریزیم. درب تابه را محکم میگذاریم.
مرحله هفتم
اکنون به مدت ۱۵ دقیقه صبر میکنیم تا مرغ طعم دودی بگیرد. بعد از اینکه مرغ دودی آماده شد، آن را در ظرف سرو میکشیم و بقیه سس موجود در تابه را روی مرغ میریزیم و با برنج سرو میکنیم.