مواد لازم و آموزش مرغ شکم پر برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش مرغ شکم پر
مرغ شکم پر یکی از غذاهای خوشمزه و خاص ایرانی است که با مواد مختلف تهیه میشود. این غذا در تمام شهرهای کشور با روش مشابهی درست میشود، اما مواد داخل شکم مرغ و طعمدهندههای آن ممکن است متفاوت باشد. برای آموزش مرحله به مرحله این غذای خوشمزه، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
مرغ متوسط | ۱ عدد |
سبزیجات معطر | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
مغز گردو | نصف لیوان |
سیر | ۳ حبه |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
رب انار | ۵ قاشق غذاخوری |
کشمش | ۲ قاشق غذاخوری |
زرشک | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
دارچین | نصف قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقداری کافی |
روغن و زردچوبه | به مقدار کافی |
آموزش مرغ شکم پر
مرحله اول
ابتدا پیازها را به صورت نگینی یا خلالی خرد میکنیم. سپس آنها را با کمی روغن در یک ماهیتابه مناسب تفت میدهیم تا سبک و طلایی شوند. بعد از آن مقدار کمی زردچوبه و فلفل سیاه به پیازها اضافه میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله سبزیجات معطر که شامل جعفری، گشنیز، شنبلیله و پونه هستند را به صورت ساطوری خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم. حرارت زیر تابه را ملایم میکنیم و تا زمانی که آب سبزیجات تبخیر شود و رنگ آنها تغییر کند، تفت میدهیم.
مرحله سوم
بعد از این که رنگ سبزیجات عوض شد، مغز گردوها را به مخلوط اضافه میکنیم و به خوبی هم میزنیم تا همه مواد با هم ترکیب شوند.
“““html
خرد میکنیم و به همراه کشمش، زرشک، دو حبه سیر خرد شده و زعفران دمکرده به تابه اضافه میکنیم و برای چند دقیقه دیگر مواد را تفت میدهیم تا تمامی مواد با هم خوب ترکیب شوند.
مرحله چهارم
پس از این که مواد به خوبی مخلوط شدند، رب گوجه فرنگی را به همراه رب انار و آب لیمو ترش اضافه میکنیم. در این مرحله میتوانیم اگر دوست داریم، کمی آلو بخارا یا هر چاشنی دیگری که میپسندیم به مخلوط اضافه کنیم. پس از ۵ دقیقه تفت دادن، تابه را از روی حرارت برمیداریم.
مرحله پنجم
حالا باید مرغ را آماده کنیم. پس از شستشو و تمیز کردن مرغ، باید آن را طعمدار کنیم. حتماً در حین تمیز کردن مرغ، پوست آن را جدا نکنید. حالا در یک کاسه کوچک سیر باقیمانده را رنده میکنیم.
مرحله ششم
سپس مقداری نمک، فلفل سیاه، دارچین و هر ادویه دیگری که دوست داریم به سیر اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم. حالا این ترکیب را به تمام قسمتهای داخلی و خارجی مرغ میزنیم تا مرغ خوب طعم بگیرد.
مرحله هفتم
پس از این که مرغ را طعمدار کردیم، مخلوط مواد تفت دادهشده را داخل شکم مرغ میگذاریم و سپس مرغ را در یک فویل آلومینیومی ضخیم میپیچیم تا مواد داخل آن بیرون نروند و فویل پاره نشود.
مرحله هشتم
حالا مرغ را روی ذغال داغ قرار میدهیم و روی آن را هم با ذغال میپوشانیم تا با چربی خودش سرخ شود. این کار حدود ۴۰ دقیقه طول میکشد تا مرغ کاملاً پخته شود. اگر بخواهید میتوانید مرغ شکم پر را در فر هم درست کنید.
مرحله نهم
برای پختن مرغ شکم پر در فر، باید مقداری هویج، سیبزمینی و پیاز را به صورت درشت خرد کرده و در یک ظرف مناسب بریزید. سپس مرغ را روی سبزیجات قرار دهید و نصف استکان آب هم اضافه کنید. ظرف را به مدت ۲.۵ تا ۴ ساعت در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا مرغ خوب بپزد.
مرحله دهم
اگر میخواهید مرغ را با فویل در فر درست کنید، میتوانید به همان روشی که گفتیم مرغ را در فویل بپیچید، سپس فر را روی دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. حدود یک ساعت بعد، مرغ را از فویل خارج کرده و روی آن مخلوطی از کره و زعفران بزنید تا مرغ خشک نشود.
مرحله یازدهم
برای پختن مرغ شکم پر در قابلمه یا دیگ هم مانند فر، مقداری سبزیجات مثل هویج، سیبزمینی و پیاز را به صورت درشت خرد کرده و کف قابلمه بریزید. سپس نصف استکان آب بریزید و مرغ را روی سبزیجات قرار دهید.
مرحله دوازدهم
درب قابلمه را ببندید تا مرغ با بخار آب بپزد. زمان پخت مرغ با این روش حدود ۲ ساعت است. برای خوشمزهتر شدن مرغ شکم پر، حتماً مقداری کره ذوب شده و زعفران دمکرده را مخلوط کرده و روی مرغ بمالید تا هم رنگ بگیرد و هم خوشمزهتر شود.