مواد لازم و آموزش مرغ لونگی خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
آموزش مرغ لونگی
مرغ لَوَنگی یکی از غذاهای خوشمزه و ویژه ایران است که ریشه آن به شمال کشور برمیگردد. برای یادگیری این دستور پخت خوشمزه با ما در رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
یک عدد مرغ متوسط | ۱ عدد |
مغز گردو | ۱۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
رب ازگیل یا رب انار | ۴ قاشق غذاخوری |
زرشک | ۲ قاشق غذاخوری |
سیر | ۲ حبه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دستور پخت مرغ لونگی
مرحله اول
برای تهیه مرغ لونگی خوشمزه ابتدا مرغ را به خوبی میشوییم و سپس آن را خشک میکنیم. بعد، رب ازگیل را در یک کاسه بزرگ میریزیم، و یک فنجان آب به آن اضافه کرده و کمی نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم.
مرحله دوم
مواد را خوب مخلوط میکنیم تا یکدست شوند. سپس مرغ را داخل کاسه گذاشته و با دست یا یک برس، مخلوط رب و آب را روی تمام قسمتهای مرغ به خوبی میمالیم تا طعمدار شود.
مرحله سوم
حالا روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در یخچال میگذاریم تا مرغ کاملاً طعمدار شود. بعد از این مدت، کاسه را از یخچال خارج میکنیم و مرغ را از کاسه بیرون میآوریم.
مرحله چهارم
در این مرحله، مغز گردوی خرد شده و زرشک را به مخلوط آب و رب ازگیل که در کاسه باقیمانده اضافه میکنیم. سپس پیاز و سیر را رنده کرده و به صورت خام یا سرخ شده به کاسه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
حالا مقداری نمک و فلفل سیاه به مخلوط اضافه کرده و همه مواد را با دست مخلوط میکنیم تا مانند یک خمیر شود. سپس فر را به دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا گرم شود، و پس از آن به آماده کردن مرغ میپردازیم.
مرحله ششم
در این مرحله، نیمی از مخلوط گردو و رب ازگیل را داخل شکم مرغ میریزیم و شکم مرغ را میدوزیم. سپس یک ظرف پیرکس را با روغن چرب میکنیم و مرغ را داخل آن قرار میدهیم. بقایای مواد را در کنار مرغ میریزیم.
مرحله هفتم
حالا نصف استکان آب هم اضافه کرده و روی ظرف را با فویل آلومینیومی میپوشانیم و به مدت یک تا دو ساعت در فر میگذاریم. در پایان، برای اینکه روی مرغ رنگ بگیرد، فویل را باز کرده و چند دقیقه گریل را روشن میکنیم.