مواد لازم و آموزش مرغ نمکی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش مرغ نمکی
مرغ نمکی یکی از غذاهای لذیذ ایرانی است که در شهرهای مختلف با طرز تهیههای متفاوت درست میشود. این غذا شباهت زیادی به مرغ شکم پر دارد و میتوان از آن به عنوان یک خوراک خوشمزه برای جشنها و مهمانیها استفاده کرد. مواد داخل شکم مرغ به سلیقه شخصی بستگی دارد و میتوانیم بر اساس ذائقه خود تغییراتی در مواد استفاده شده ایجاد کنیم. برای مشاهده آموزش کامل این غذا، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
مرغ | 1 عدد متوسط |
پیاز | 3 عدد بزرگ |
زعفران دم کرده | ½ فنجان |
کشمش | ½ لیوان |
مغز گردو | ½ لیوان |
آلو بخارا | 6 عدد |
پودر لیمو عمانی | 1 قاشق چایخوری |
دارچین | ½ قاشق چایخوری |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و پودر سیر | به مقدار کافی |
روغن مایع | به مقدار کافی |
دستور پخت مرغ نمکی
مرحله اول
برای درست کردن مرغ نمکی، ابتدا مرغ را خوب میشوییم و داخل شکم آن را تمیز میکنیم. مهم است که پوست مرغ را جدا نکنیم و آن را با پوست آماده کنیم، مانند مرغ سوخاری.
مرحله دوم
در این مرحله، 4 قاشق غذاخوری روغن مایع را در یک کاسه کوچک میریزیم. سپس مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر به روغن اضافه کرده و همه را خوب مخلوط میکنیم تا مواد باهم ترکیب شوند.
مرحله سوم
حالا این مخلوط روغن و ادویهها را بر روی بدن مرغ میزنیم. بعد از آن، زعفران دم کرده را روی مرغ میمالیم. سپس مرغ را در یک ظرف مناسب قرار میدهیم و یکی از پیازها را خرد کرده و به ظرف اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله، روی ظرف را با سلفون میپوشانیم و آن را به مدت یک شب در یخچال میگذاریم تا طعم ادویهها به خوبی به مرغ نفوذ کند.
“““html
طعم دار شدن مواد غذایی زمان میبرد. هر چه زمان بیشتری برای طعم دار شدن صرف کنیم، در نهایت غذایی خوشمزهتری خواهیم داشت.
مرحله پنجم
بعد از اینکه مرغ خوب طعم دار شد، پیازهای باقیمانده را به صورت نازک برش میزنیم و با کمی روغن سرخ میکنیم تا نرم شوند. سپس گردو را خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم.
مرحله ششم
در این مرحله، آلو بخارا و کشمش را هم به تابه اضافه کرده و کمی تفت میدهیم. سپس مقداری نمک، فلفل سیاه، پودر دارچین، رب انار و گرد لیمو عمانی را به مخلوط اضافه میکنیم و بعد از یک دقیقه تفت دادن، تابه را کنار میگذاریم.
مرحله هفتم
بعد از اینکه مواد کمی خنک شدند، مرغ را از یخچال خارج میکنیم و تکههای پیاز را از آن جدا میکنیم. بعد داخل شکم مرغ را با موادی که تفت دادیم پر کرده و آن را به خوبی میدوزیم.
مرحله هشتم
در این مرحله، پاهای مرغ را هم جمع کرده و با نخ میبندیم. سپس ۳ بسته نمک ۲۵۰ گرمی را داخل یک قابلمه مناسب میریزیم و سطح نمک را کاملاً فشرده و صاف میکنیم. بعد از آن، رطوبت مرغ را با دستمال حولهای میگیریم.
مرحله نهم
حالا مرغ را روی نمک قرار میدهیم و یک دمکنی تمیز روی درب قابلمه میگذاریم. زیر قابلمه شعلهپخشکن قرار میدهیم و اجازه میدهیم مرغ به مدت ۴ ساعت با حرارت خیلی ملایم بپزد. سپس آن را با برنج سرو میکنیم.