مواد لازم و آموزش مشته بادمجان برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش مشته بادمجان
مشته بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که ریشه آن به استان فارس برمیگردد. برای آموزش کامل و مرحله به مرحله این غذا، با سایت آموزشی رضیم همراه ما باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
بادمجان | ۳ عدد متوسط |
گوجه فرنگی | ۳ عدد |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
آرد نخودچی یا سوخاری | ۲ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
پاپریکا و فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار کافی |
آموزش مشته بادمجان
مرحله اول
برای درست کردن مشته بادمجان خوشمزه، ابتدا بادمجانها را شسته، پوست آنها را جدا کرده و به صورت ورقهای برش میزنیم. سپس مقداری نمک روی بادمجانها میپاشیم تا تلخی آنها کم شود.
مرحله دوم
حالا اجازه میدهیم بادمجانها حدود یک ساعت بمانند. سپس یک پیاز را ریز رنده کرده و آب اضافیاش را میگیریم و سپس آن را با گوشت چرخکرده در یک کاسه میریزیم.
مرحله سوم
در این مرحله، آرد نخودچی، پاپریکا، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به کاسه اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم تا همه مواد به هم بچسبند. حالا از مخلوط گوشت، تکههای به اندازه یک گردو درشت جدا میکنیم.
مرحله چهارم
سپس یک تابه روی حرارت ملایم میگذاریم و کمی روغن مایع در آن میریزیم. بعد از اینکه روغن گرم شد، تکههای گوشت را در تابه میگذاریم و آنها را سرخ میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله، بادمجانها را با دست کمی فشار میدهیم تا آب اضافیشان خارج شود. دوباره یک تابه دیگر روی حرارت ملایم گذاشته و کمی روغن در آن میریزیم تا گرم شود.
مرحله ششم
سپس بادمجانها را به همراه مقداری زردچوبه در تابه میگذاریم و هر دو طرف آنها را خوب سرخ میکنیم. بعد از آن پیاز باقیمانده را به صورت خلالی خرد کرده و بادمجانها را از تابه بیرون میآوریم تا پیاز را اضافه کنیم.
مرحله هفتم
پیاز را تفت میدهیم تا طلایی شود. سپس گوجهفرنگیها را به صورت ورقهای برش زده و روی پیاز داغ میگذاریم. حالا بادمجانهای سرخ شده را روی گوجهفرنگیها میچینیم.
مرحله هشتم
حال نوبت به تکههای گوشت قلقلی است که روی بادمجانها میگذاریم. سپس رب گوجهفرنگی را با یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و روی تمام مواد میریزیم. در آخر درب تابه را میگذاریم و بگذارید به مدت ۳۰ دقیقه بپزد.
مرحله نهم
بعد از ۳۰ دقیقه، وقتی مشته بادمجان کمی جا افتاد، تابه را از روی حرارت برمیداریم و آن را در ظرف مناسب میریزیم. نهایتا مشته بادمجان را به همراه نان یا برنج و سبزی خوردن سرو میکنیم. نوش جان!