مواد لازم و آموزش موساکا خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش موساکا
موساکا یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب یونان است که در سرتاسر جهان به عنوان یک غذای بینالمللی شناخته میشود. برای یادگیری طرز تهیه این غذا با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
بادمجان | ۷۵۰ گرم |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
سیب زمینی | ۱ عدد درشت |
پنیر پیتزا | ۲۰۰ گرم |
سس بشامل | ½ لیوان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت موساکا
تفت دادن بادمجان
اول بادمجانها را پوست کنده و به شکل حلقه حلقه برش میزنیم. بعد بادمجانها را با کمی روغن در تابه تفت میدهیم تا سرخ شوند. سپس بادمجانهای سرخ شده را از تابه بیرون میآوریم و کنار میگذاریم.
تفت دادن سایر مواد
حالا پیاز را بهصورت ریز خرد کرده و در همان تابه با کمی روغن تفت میدهیم تا نرم شود. سپس گوشت چرخ کرده و گوجهفرنگیهای خرد شده را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.
افزودن ادویه
در این مرحله نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به همراه ادویههای دلخواه اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا گوشت خوب سرخ شود. سپس کمی رب گوجهفرنگی اضافه میکنیم و کمی دیگر تفت میدهیم تا طعم خامی رب کاملاً گرفته شود.
پخت سیب زمینی
حال به مواد کمی آب اضافه کرده و درب تابه را میگذاریم تا گوشت به آرامی بپزد. در این حین سیبزمینیها را بهصورت حلقهای برش میزنیم و آنها را نیمپز میکنیم. برای نیمپز کردن، میتوانیم از فر یا آب جوش استفاده کنیم.
مخلوط مواد در ظرف مناسب
در این مرحله کف یک ظرف مناسب مانند پیرکس را با روغن چرب میکنیم، سپس کمی سس بشامل در کف آن میریزیم و سیبزمینیهای نیمپز را به صورت مرتب در پایین ظرف میچینیم. بعد بادمجانهای حلقهای را روی سیبزمینیها میگذاریم.
ادامه پخش مواد در ظرف
سپس مقداری از مخلوط گوشت چرخ کرده را روی بادمجانها میریزیم و حالا مواد اولیه را در ظرف میریزیم و آنها را به طور یکنواخت پخش میکنیم. روی گوشت مقداری سس بشامل میریزیم و در آخر کمی پنیر پیتزا اضافه میکنیم. به همین شکل، مواد را داخل ظرف میچینیم تا ظرف پر شود.
قرار دادن در فر
در پایان، باقیمانده سس بشامل را روی همه مواد میریزیم و سطح ظرف را با پنیر پیتزا میپوشانیم. فر را باید ۱۰ دقیقه قبل با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن کنیم تا خوب گرم شود. سپس موساکا را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه درون فر میگذاریم تا بپزد.
سرو
بعد از اینکه موساکا پخته شد، گریل را به مدت ۵ دقیقه روشن میکنیم تا پنیر پیتزا طلایی و خوشرنگ شود. سپس ظرف را از فر خارج کرده و کمی صبر میکنیم تا از حرارت آن کم شود. زیرا وقتی غذا خیلی داغ است، برش نمیخورد و له میشود. در نهایت، موساکا را به همراه سس کچاپ سرو میکنیم.