آموزش شیرینی پزی

مواد لازم و آموزش نان آچما زیتونی خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش نان آچما زیتونی

نان های حجیم و فانتزی یکی از انواع نان های محبوب و پرطرفدار به شمار می‌روند. گاهی اوقات نان‌ها را با مواد مختلفی پر می‌کنند. نان آچما زیتونی نیز شبیه به نان های حجیم است، با این تفاوت که درون آن زیتون ازمه سی وجود دارد. زیتون ازمه سی یک نوع سس زیتونی است که بعد از تهیه، باید حدود ۲۰ روز بماند تا خوب جا بیفتد. این سس را می‌توانید برای صبحانه یا روی غذاهای دیگر استفاده کنید. نان آچما زیتونی هم با همین سس درست می‌شود. شما می‌توانید این نان را به تنهایی یا همراه با پنیر به عنوان صبحانه و عصرانه میل کنید، یا در کنار غذاهایی مانند سوپ‌ها، برای وعده‌های ناهار و شام سرو کنید. این نان به خاطر وجود زیتون و روغن، بسیار مفید و مغذی است. برای یادگیری طرز تهیه نان آچما زیتونی، با ما همراه باشید.

مواد لازم نان آچما زیتونی
شیر ولرم ۱ لیوان
آب ولرم ۱ لیوان
روغن مایع ۱ لیوان
سفیده تخم مرغ ۲ عدد
خمیر مایه خشک فوری یا خیس یک و نیم قاشق غذا خوری
شکر ۳ قاشق غذا خوری
نمک یک و نیم قاشق مرباخوری
آرد ۱ کیلو گرم و نیم‌ لیوان اضافی
کره برای چرب کردن خمیر ۱۰۰ گرم
زیتون ازمه سی به مقدار لازم برای درون خمیر
پنیر و خشخاش خرد شده به مقدار لازم برای درون خمیر
مواد لازم برای رومال
زرده تخم مرغ ۲ عدد
شیر خیلی کم

آموزش نان آچما زیتونی

مرحله اول

برای درست کردن نان آچما زیتونی، ابتدا خمیر را آماده می‌کنیم. اگر از خمیر مایه خشک استفاده می‌کنید، یک لیوان شیر ولرم و یک قاشق شکر را در یک کاسه بریزید و بگذارید تا خمیر مایه فعال شود.

“““html

تا حدود ۱۰ دقیقه استراحت کند و سپس به کار خود ادامه دهد.

مرحله دوم

اگر از خمیر مایه خشک فوری یا خمیر مایه خیس استفاده می کنیم، نیاز به استراحت نخواهیم داشت و می‌توانیم آن را با بقیه مواد مخلوط کنیم. ابتدا یک کاسه بزرگ بردارید و شیر ولرم را با روغن، آب ولرم و شکر ترکیب کنید تا مواد یکدست شوند.

مرحله سوم آموزش نان آچما زیتونی

حالا خمیر مایه و نمک را به مخلوط اضافه کرده و سفیده‌های تخم مرغ را هم به آن بیفزایید. سپس خوب هم بزنید تا همه مواد به هم ترکیب شوند و یکجا شود. آرد را کم کم و به تدریج اضافه کرده و ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی بدست آید که به دست نچسبد.

مرحله چهارم

فراموش نکنید که به چسبندگی خمیر نیازی نیست کاملاً مسلط شوید؛ باید کمی چسبنده بماند. خمیر را در یک کاسه بگذارید و روی آن را با سلفون بپوشانید. حالا بگذارید استراحت کند تا خمیر پف کند و حجمش دو برابر شود.

مرحله پنجم

زمان استراحت حدود یک تا دو ساعت خواهد بود. بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، آن را به ۱۵ قسمت مساوی تقسیم کنید. روی هر قسمت مقداری کره بگذارید و با دست، خمیرها را به شکل بشقاب درآورید.

مرحله ششم

در این مرحله با یک قاشق چای‌خوری زیتون ازمه سی را روی خمیر می‌مالیم. سپس لبه‌های خمیر را کمی تا کرده و آن را رول می‌کنیم. به همین ترتیب، تمامی ۱۵ چانه را رول کرده و به صورت جفت‌های پیچیده و تاب می‌دهیم.

مرحله هفتم

در پایان، خمیرهای تاب داده شده را گرد کرده و دو سر آن‌ها را به هم متصل می‌کنیم تا شکل حلقه‌ای بگیرد. کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و نان‌ها را روی سینی قرار دهید. روی خمیرها را بپوشانید و دوباره بگذارید استراحت کنند.

مرحله هشتم

حدود ۲۰ دقیقه زمان کافی است تا خمیر استراحت کرده و پف کند. یک کاسه برداشته و زرده‌های تخم مرغ را داخل آن ریخته و با چنگال هم بزنید تا یکدست شود. کمی شیر به آن اضافه کنید و مجدد هم بزنید. سپس با یک فرچه روی نان‌ها رومال کنید.

مرحله نهم

سینی فر را داخل فر قرار دهید و با دمای ۱۶۰ درجه بگذارید آرام بپزد تا روی نان‌ها برشته شود. سپس نان‌ها را از فر خارج کرده و روی آن‌ها را با یک دستمال تمیز و مرطوب بپوشانید تا حدود ده دقیقه بماند و نرم و پفکی شود. سپس نان را سرو کنید.

مواد لازم برای زیتون ازمه سی
زیتون سیاه نیم کیلو
روغن زیتون ۵ قاشق غذا خوری
سیر ۲ حبه
رزماری تازه ۲ قاشق مربا خوری
سماق ۲ قاشق چای خوری
نمک یک و نیم قاشق چای خوری
آویشن یک و نیم قاشق چای خوری
فلفل سیاه تازه آسیاب شده نصف قاشق چای خوری

آموزش زیتون ازمه سی

مرحله اول

برای درست کردن زیتون ازمه سی، ابتدا هسته‌های زیتون‌ها را درآورده و آن‌ها را در غذا ساز بریزید. سیر و رزماری و سه قاشق غذا خوری از روغن زیتون را بر روی زیتون‌ها بریزید و شروع به میکس کردن کنید. روغن زیتون را کم کم اضافه کنید تا مخلوط به قوام مناسب برسد.

مواد لازم و آموزش نان آچما زیتونی خانگی (مرحله به مرحله)

مرحله دوم

در آخر ادویه‌ها را به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید. زیتون ازمه سی را در یک شیشه بریزید و روی آن را با روغن زیتون پر کنید تا از هوا جدا شود. درب شیشه را ببندید و به مدت ۲۰ روز در یخچال نگهدارید. بعد از این مدت می‌توانید آن را به عنوان سس یا همراه نان برای صبحانه میل کنید.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا