مواد لازم و آموزش نان بلوچی خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش نان بلوچی
نان بلوچی یک نوع نان خوشمزه و سنتی ایرانی است که از استان سیستان و بلوچستان میآید. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تهیه نان بلوچی، تا انتها با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان بلوچی | |
تخم مرغ | ۵ عدد |
شیر | ۲٫۵ پیمانه |
عدس | ¼ پیمانه |
ادویه گرام ماسالا | ۲ قاشق غذاخوری |
سیر | ۴ حبه |
زنجبیل | ۲ قاشق غذاخوری |
تره، شوید و جعفری | ۱ دسته کوچک |
سیب زمینی | ۱ عدد |
ارده | ۲ پیمانه |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
آموزش نان بلوچی
مرحله اول
برای تهیه نان بلوچی خوشمزه، ابتدا عدس را در یک کاسه بریزید و به اندازه لازم آب به آن اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند. سپس بگذارید عدس حداقل ۴ ساعت خیس بخورد تا نرم شود.
مرحله دوم
بعد از این مدت، عدسها را آبکشی کرده و با ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و بگذارید عدسها حدود ۳۵ تا ۴۵ دقیقه بپزند و نرم شوند.
مرحله سوم
وقتی عدسها پخته شدند، آنها را در آبکش بریزید تا آب اضافیشان خارج شود. سپس عدسها را در یک کاسه بریزید و با کمک گوشتکوب له کنید و کنار بگذارید تا خنک شوند.
مرحله چهارم
در این مرحله، تخم مرغها و شیر را در یک کاسه بزرگ بریزید و با همزن خوب هم بزنید تا حجیم شوند. سپس عدس له شده و ادویه گرام ماسالا را به این مخلوط اضافه کنید.
مرحله پنجم
حالا مقداری نمک، زردچوبه و فلفل به مواد اضافه کنید و کمی هم بزنید تا ترکیب شوند. سبزیجات و سیر و زنجبیل را به صورت ریز خرد کرده و به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
مرحله ششم
در این مرحله، سیبزمینی را رنده کنید و بعد از اینکه آب اضافی آن را گرفتید، به همراه ارده به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند. توجه داشته باشید که مایه نان باید کمی شل و آبکی باشد.
مرحله هفتم
در پایان، یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و با مقدار کمی روغن آن را چرب کنید. سپس با ملاقه از مایه نان بردارید و در تابه بریزید. بعد از اینکه یک طرف نان پخت، آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز بپزد.