آموزش شیرینی پزی

مواد لازم و آموزش نان روغنی خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش نان روغنی

نان روغنی یکی از نان‌های خوشمزه ایرانی است که به ویژه برای صبحانه استفاده می‌شود. این نان معروف در شهر تبریز با نام یاغلیچورک شناخته می‌شود. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله این نان خوشمزه با ما همراه باشید.

مواد لازم نان روغنی
آرد سفید ۳ لیوان
شیر ولرم ½ لیوان
آب ولرم ½ لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
کره ۵۰ گرم
خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری
شکر ½ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق مرباخوری
کنجد برای رومال

آموزش نان روغنی

مرحله اول

ابتدا برای درست کردن خمیر مایه، شیر را با شکر و پودر خمیر مایه در یک کاسه مخلوط می‌کنیم. سپس روی آن را می‌پوشانیم و به مدت ۱۰ دقیقه در یک جای گرم قرار می‌دهیم تا خمیر مایه پف کند.

مرحله دوم

زمانی که خمیر مایه آماده شد، آرد، نمک و کره نرم را در یک کاسه می‌ریزیم. سپس خمیر مایه و آب ولرم را اضافه می‌کنیم. ابتدا با قاشق مخلوط می‌کنیم و وقتی همه مواد با هم ترکیب شدند، با دست شروع به ورز دادن می‌کنیم.

مرحله سوم

در پایان، خمیر باید کمی چسبناک باشد. اگر خیلی چسبنده بود، می‌توانیم تا ۳ قاشق آرد بیشتر اضافه کنیم. اما دقت کنید که زیاد آرد نزنید، چون باعث می‌شود نان بعد از پخت سفت و خشک شود.

مرحله چهارم

بعد از ورز دادن خمیر به مدت ۱۰ دقیقه، یک ظرف بزرگ را با کمی روغن چرب می‌کنیم. سپس خمیر را گرد کرده و درون ظرف می‌گذاریم. روی آن را با یک دستمال پوشانده و به مدت یک ساعت در جای گرمی قرار می‌دهیم.

مرحله پنجم

بعد از یک ساعت که حجم خمیر دو برابر شد، کمی دستمان را چرب کرده و خمیر را روی سطح کار ورز می‌دهیم تا هوای اضافی آن خارج شود. سپس سینی فر را با روغن و کمی آرد چرب می‌کنیم.

مرحله ششم

حالا می‌توانیم خمیر را به صورت یکی تکه یا به شکل نان‌های کوچک درست کنیم. ضخامت خمیر باید حدود یک سانتی‌متر باشد (برای نان).

“““html

نازک‌تر (۵ میلی‌متر) پهن می‌کنیم و به‌صورت یک تکه داخل سینی فر قرار می‌دهیم. اگر تمایل دارید، می‌توانید خمیر را به شکل‌های مختلف قالب بزنید.

مرحله هفتم

در همین وضعیت، روی خمیر را با یک دستمال حوله‌ای می‌پوشانیم و به خمیرمان اجازه می‌دهیم ۱۵ دقیقه دیگر استراحت کند. بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، روی آن را با زرده تخم‌مرغ، زعفران یا شیره انگور و کمی کنجد رومال می‌کنیم.

مرحله هشتم

فر را ۱۵ دقیقه قبل از پخت، با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن می‌کنیم تا کاملاً گرم شود. سپس خمیر را به مدت ۳۰ دقیقه درون فر قرار می‌دهیم تا نان روغنی آماده شود. بعد از پخت نان، به مدت چند دقیقه گریل را روشن می‌کنیم تا روی نان نیز طلایی شود.

نکات آموزش نان روغنی

طعم‌دار کردن نان روغنی

اگر بخواهید، می‌توانید برای خوشمزه‌تر کردن نان روغنی، انواع ادویه‌ها را در تهیه آن به کار ببرید. یکی از معروف‌ترین ادویه‌هایی که در پخت این نان استفاده می‌شود، زنجبیل است که طعم نان را تندتر می‌کند.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

مواد لازم و آموزش نان روغنی خانگی (مرحله به مرحله)
‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا