مواد لازم و آموزش نان روغنی لایه ای خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
آموزش نان روغنی لایه ای
نان روغنی لایه ای یکی از نان های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با روش های مختلف درست می شود. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه این نان خوشمزه، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان روغنی لایه ای | |
شیر | ۱ لیوان |
ماست | ۳ قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | ۲ قاشق مربا خوری |
آرد | ۳ تا ۳و نیم لیوان |
کنجد سفید | به مقدار کافی |
نمک | ۱ قاشق مربا خوری |
مواد میانی نان روغنی | |
روغن جامد | ۱۰۰ گرم |
روغن مایع | ۱۰۰ گرم |
زردچوبه | ۱ قاشق مربا خوری |
آموزش نان روغنی لایه ای
مرحله اول
برای درست کردن نان روغنی خوشمزه، یک کاسه مناسب میخواهیم. ابتدا شیر و ماست را به کاسه اضافه میکنیم و با یک همزن دستی خوب مخلوط میکنیم تا ماست حل شود. سپس نمک را به مخلوط شیر اضافه میکنیم.
مرحله دوم
حالا در یک کاسه دیگر، آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط میکنیم. سپس این ترکیب را دو بار الک میکنیم. بعد از آن این مخلوط را دوباره در الک میریزیم و به تدریج در ۳ مرحله به مخلوط شیر و ماست اضافه میکنیم.
مرحله سوم
حالا مواد را با هم مخلوط میکنیم تا به حالت خمیری درآید. بعد از آن خمیر را با دست ورز میدهیم تا یکدست شود و دیگر به دست نچسبد. سپس روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و ۱۵ دقیقه در دمای اتاق میگذاریم تا استراحت کند.
مرحله چهارم
در زمان استراحت خمیر، یک تابه مناسب روی حرارت ملایم میگذاریم و روغن جامد را به همراه روغن مایع و کمی زردچوبه به آن اضافه می کنیم. این مخلوط را هم میزنیم و وقتی روغن کمی گرم شد، از روی حرارت برمیداریم.
مرحله پنجم
بعد از ۱۵ دقیقه، روی سطح کار کمی آرد میپاشیم و خمیر را روی آن قرار میدهیم. سپس خمیر را به چند چونه مساوی تقسیم میکنیم و دوباره میگذاریم خمیر استراحت کند.
مرحله ششم
حالا دوباره روی سطح کار را کمی آرد میپاشیم و چونهها را روی آن میگذاریم و…
“““html
می دهیم، سپس با کمک وردنه خمیر را باز می کنیم تا نازک و شیشه ای شود. در ادامه تمام چونه ها را به صورت نازک و شیشه ای با وردنه باز می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله یک لایه خمیر را روی سطح کار قرار می دهیم، سپس مخلوط روغن و زرچوبه را روی خمیر می مالیم تا تمام قسمتهای آن پوشیده شود. دوباره یک لایه خمیر روی خمیر قبلی میگذاریم و روی آن نیز مخلوط روغن را میمالیم.
مرحله هشتم
حالا این کار را تا ۵ لایه خمیر ادامه میدهیم. سپس لایهها را با هم رول کرده و به صورت پیچیده جمع میکنیم. بعد از آن، خمیر را در یک بشقاب قرار میدهیم و میگذاریم به مدت ۱۵ دقیقه استراحت کند.
مرحله نهم
در این مرحله، فر را روی دماي ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم و منتظریم تا کاملاً گرم شود. سپس سینی فر را با مقداری روغن مایع با کمک برس چرب میکنیم و بعد خمیر را درون سینی میگذاریم.
مرحله دهم
در این مرحله، با فشار دست، خمیر را پهن میکنیم. بعد کمی کنجد سفید روی خمیر میپاشیم و سینی فر را در طبقه وسط فر قرار میدهیم. سپس به نان روغنی اجازه میدهیم به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر بماند تا کاملاً بپزد.
مرحله یازدهم
در نهایت، ۲ دقیقه آخر پخت نان، گریل را روشن میکنیم تا روی نان روغنی طلایی و خوشرنگ شود. سپس نان روغنی را از فر خارج میکنیم. در پایان، این نان خوشمزه را آماده کرده و به همراه خانواده میل کنید. نوش جان.