مواد لازم و آموزش نان زیتون خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
آموزش نان زیتون
نان های حجیم و فانتزی از محبوب ترین انواع نان ها هستند. این نان ها گاهی با مواد مختلفی پر می شوند. نان زیتون نیز از این نوع نان هاست که با زیتون خرد شده، سیر و آویشن تهیه می شود. بر اساس سلیقه شخصی، می توانید سیر را کم کنید یا مواد دیگری به آن اضافه کنید. این نان را می توان به تنهایی یا به همراه پنیر به عنوان عصرانه یا در کنار غذاهای مختلف و سوپ ها، برای وعده های ناهار و شام سرو کرد.
مواد لازم نان زیتون | |
آرد | ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم |
خمیر مایه تازه | ۲۵ گرم |
ماست یا خامه ترش | ۲۵۰ گرم |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ½ قاشق چایخوری |
زیتون سبز یا سیاه | ۱۰۰ گرم |
آویشن | ¾ قاشق چایخوری |
سیر (اختیاری) | ۴ حبه |
دستور پخت نان زیتون
مرحله اول
برای درست کردن نان زیتون خوشمزه، ابتدا یک ظرف میگذاریم و خمیر مایه تازه (که میتوانیم از نانوایی تهیه کنیم) و ماست را در آن میریزیم تا خوب مخلوط شود. سپس نمک و روغن زیتون را اضافه کرده و همه چیز را خوب هم میزنیم تا یکدست شود.
مرحله دوم
آرد را کم کم اضافه میکنیم تا زمانی که خمیری نرم و غیر چسبنده به دست بیاید. سپس حدود ۸ دقیقه با مخلوط کن یا ۱۰ دقیقه با دست آن را ورز میدهیم. کف یک کاسه را چرب کرده و خمیر را در آن قرار میدهیم. روی کاسه را با سلفون میپوشانیم.
مرحله سوم
بعد از این مرحله، خمیر را در جای گرم قرار میدهیم تا حدود ۴۵ دقیقه استراحت کند و حجم آن دو برابر شود. بعد از رشد خمیر، با دست آن را به آرامی فشار میدهیم و به دو قسمت مساوی تقسیم میکنیم.
مرحله چهارم
سپس روی سطحی را آرد پاشی کرده و خمیر را به شکل مستطیل به ابعاد ۳۰ در ۴۰ سانتیمتر باز میکنیم. سپس زیتونها را به صورت حلقهای خرد کرده و با سیر رنده شده و آویشن روی خمیر میریزیم.
مرحله پنجم
حالا به آرامی خمیر را مانند رولت رول میکنیم. همین کار را با خمیر دوم هم انجام میدهیم. سپس رولها را با دست مرتب کرده و کف سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش میدهیم. نانها را با فاصله در سینی قرار میدهیم.
مرحله ششم
روی خمیر را با یک پارچه تمیز میپوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه میگذاریم استراحت کند. فر را از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم میکنیم. سپس روی رولها آرد میپاشیم و با چاقو یا کاردک روی آنها برشهای مورب میزنیم.
مرحله هفتم
حالا نانها را در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار میدهیم. وقتی نانها پخته و رنگ آنها طلایی شد، ۵ دقیقه نیز گریل فر را روشن میکنیم تا روی نانها برشته شود. سپس از فر خارج کرده و اجازه میدهیم چند دقیقه خنک شود. در نهایت نانها را در ظرف مناسب سرو میکنیم.