آموزش شیرینی پزی

مواد لازم و آموزش نان سایا خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش نان سایا

نان سایا یک نوع نان کره‌ای است که از ترکیه آمده و به صورت لایه‌ای پخته می‌شود. این نان ابتدا در شهر یوزگات درست می‌شد، اما امروزه در بسیاری از نقاط ترکیه تهیه می‌شود. نان سایا نوعی نان حجیم و نرم است که با خمیر مایه تهیه می‌شود. این نان بسیار لطیف و پفکی است و می‌توان آن را با پنیر به عنوان صبحانه یا عصرانه یا همراه با غذاهای مختلف و سوپ سرو کرد. اگر می‌خواهید طرز تهیه نان سایا را یاد بگیرید، در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم نان سایا
آب ولرم ۲ لیوان
شیر ولرم ۲ لیوان
خمیر مایه خشک ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق غذاخوری
نمک ۲ قاشق مرباخوری
آرد ۱ کیلو
کره ۱۲۵ گرم
روغن یک سوم لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
ماست ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع مقداری برای روی نان

آموزش نان سایا

مرحله اول

برای تهیه این نان خوشمزه، ابتدا آب ولرم، خمیر مایه و شکر را داخل یک ظرف می‌ریزیم و کمی هم می‌زنیم. سپس اجازه می‌دهیم که این مخلوط حدود ۱۰ دقیقه بماند تا عمل بیاید و پف کند.

مرحله دوم

بعد از آن، یک کاسه تهیه می‌کنیم و مخلوط خمیر مایه که پف کرده، شیر ولرم، نمک و نصف آب را به آن اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم. کم‌کم باقی آب را اضافه می‌کنیم تا خمیری یکدست بدست آید که به دست نچسبد.

آموزش نان سایا

خمیر را به مدت ۵ دقیقه ورز می‌دهیم. سپس خمیر را در یک کاسه قرار داده و روی آن را با سلفون می‌پوشانیم و حدود یک و نیم ساعت استراحت می‌دهیم. در این مدت، کره و روغن را با هم مخلوط کرده و روی بخار کتری می‌گذاریم تا ذوب شوند.

مرحله چهارم

وقتی خمیر استراحت کرد، با دست پف آن را می‌زنیم و خمیر را به دو قسمت تقسیم می‌کنیم. هر قسمت را به ۵ چانه تقسیم می‌کنیم، بنابراین مجموعاً ۱۰ چانه خواهیم داشت. روی سطح کار کمی آرد می‌پاشیم و ۵ چانه اول را با وردنه باز می‌کنیم.

مرحله پنجم

یک سینی برمی‌داریم و کف آن را آرد می‌پاشیم. یک لایه

“““html

خمیر را آماده می‌کنیم و سطح آن را با یک مخلوط از کره و روغن چرب می‌کنیم. بعد، خمیر دومی را روی آن قرار می‌دهیم و دوباره روغن می‌مالیم. این کار را ادامه می‌دهیم تا به خمیر پنجم برسیم و روی این خمیر هم روغن می‌زنیم.

آموزش نان سایا

حالا ۵ چانه باقی‌مانده را یکی یکی باز می‌کنیم. سپس یک سینی دیگر برمی‌داریم و کف آن را آرد می‌پاشیم. مثل دفعات قبل، روی هر خمیر بازشده مخلوط کره و روغن را می‌مالیم. لایه دوم را روی آن می‌گذاریم و همین کار را تا لایه پنجم ادامه می‌دهیم.

مرحله هفتم

در حال حاضر دو سینی نان داریم. روی سینی‌ها را می‌پوشانیم و ۲۰ دقیقه به آنها استراحت می‌دهیم تا روغن سفت شود. خمیر سینی اول را برمی‌داریم و به آرامی از سمت کنار رول می‌کنیم. روی آن آرد می‌پاشیم و سپس آن را دور خود می‌پیچیم. سینی فر را با سبوس گندم یا آرد می‌پوشانیم.

مرحله هشتم

سپس خمیر را داخل سینی می‌گذاریم و دوباره ۱ ساعت به آن استراحت می‌دهیم تا خمیر ور بیاید. بعد، خمیر لایه دوم را هم از کنار رول می‌کنیم و مانند خمیر قبلی آن را دور خودش می‌پیچیم و می‌گذاریم استراحت کند.

آموزش نان سایا

فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد روشن می‌کنیم تا گرم شود. یک کاسه می‌گیریم و تخم‌مرغ، روغن و ماست را در آن می‌ریزیم و با چنگال خوب مخلوط می‌کنیم تا یکدست شود. بعد خمیر را با دست باز کرده و روی آن را با این مواد رومال می‌پوشانیم.

مرحله دهم

سپس با چنگال روی نان‌ها خطوطی ایجاد می‌کنیم و سوراخ می‌کنیم. می‌توانیم روی نان‌ها هم سیاه‌دانه بپاشیم. سپس خمیرها را به مدت ۲۵ دقیقه در فر می‌گذاریم تا بپزد. بعد از آن، نان‌ها را روی توری منتقل می‌کنیم و ۱۵ دقیقه صبر می‌کنیم تا خنک شوند. سپس آن‌ها را برش می‌زنیم.

مواد لازم و آموزش نان سایا خانگی (مرحله به مرحله)

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا