مواد لازم و آموزش نان شیره انگور خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش نان شیره انگور
نان شیره انگور یکی از نانهای ساده و خوشمزه ایرانیست که میتوان به روشهای مختلفی آن را درست کرد. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تهیه نان شیره انگور در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان شیره انگور | |
شیر | ۱ و ¼ پیمانه |
شیره انگور | ¼ پیمانه |
آرد نان | ۲ و ¼ پیمانه |
آرد کامل | ۱ و ¾ پیمانه |
پودر کاکائو | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن گیاهی | ۳ قاشق غذاخوری |
آرد ذرت | ۲ قاشق غذاخوری |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
آموزش نان شیره انگور
مرحله اول
برای تهیه نان شیره انگور خوشمزه، ابتدا آرد نان را با آرد کامل، آرد ذرت، پودر کاکائو، نمک و خمیر مایه فوری در یک کاسه مخلوط میکنیم تا خوب ترکیب شوند. سپس وسط این مخلوط را کمی خالی میگذاریم.
مرحله دوم
در این مرحله، شیر، شیره انگور و روغن را در وسط مخلوط میریزیم و آرام آرام همه مواد را هم میزنیم تا یک خمیر نرم و یکنواخت به دست آید. وقتی خمیر آماده شد، یک کاسه بزرگ را با روغن چرب میکنیم.
مرحله سوم
حالا خمیر را به شکل چونه در میآوریم و درون کاسه قرار میدهیم. سپس روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و خمیر را در جایی از آشپزخانه قرار میدهیم تا بین یک تا یک و نیم ساعت استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
مرحله چهارم
بعد از گذشت این زمان، خمیر را هواگیری میکنیم، سپس آن را روی سطح کار منتقل کرده و کمی ورز میدهیم. بعد خمیر را به چهار قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را به شکل چونه در میآوریم. سپس سینی فر را با کاغذ روغنی میپوشانیم.
مرحله پنجم
حالا هر خمیر را با دست باز میکنیم، سپس لبههای آن را به داخل بر میگردانیم و آن را مانند نان ساندویچی شکل میدهیم. سپس این خمیرها را در سینی فر قرار میدهیم.
مرحله ششم
در این مرحله، روی خمیرها را با پارچه میپوشانیم و اجازه میدهیم یک ساعت دیگر استراحت کنند. پس از ۴۵ دقیقه، فر را با دمای ۱۸۰ درجه روشن میکنیم و یک کاسه آب نیز درون فر میگذاریم تا رطوبت ایجاد شود.
مرحله هفتم
حالا ۱۵ دقیقه صبر میکنیم تا فر خوب گرم شود، سپس سینی را به مدت ۲۵ تا ۳۵ دقیقه در فر میگذاریم تا نانها به خوبی بپزند. در نهایت نانها را از فر خارج کرده و با یک دستمال نخی میپیچیم تا نرم بمانند.