مواد لازم و آموزش نان عیدی گرگانی خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش نان عیدی گرگانی
نان عیدی گرگانی یکی از نانهای سنتی و خوشمزه شهر گرگان است که معمولاً در مناسبتهای خاص پخته میشود. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله پخت نان عیدی گرگانی، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان عیدی گرگانی | |
آرد قنادی | ۳ لیوان |
روغن جامد | ۱ لیوان سرخالی |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق چایخوری |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
خرما | ۱۰۰ گرم |
آب ولرم | ½ لیوان + ۵ قاشق غذاخوری |
گردو، پودر هل و دارچین | به مقدار کافی |
آموزش نان عیدی گرگانی
مرحله اول
برای درست کردن نان عید به روش گرگانی، ابتدا شکر، ۵ قاشق غذاخوری آب ولرم و خمیر مایه فوری را در یک کاسه کوچک مخلوط میکنیم. پس از آن، درب کاسه را میپوشانیم و ۱۰ دقیقه کنار میگذاریم تا خمیر مایه فعال شود.
مرحله دوم
در این مرحله، آرد را در یک کاسه بزرگ الک میکنیم، سپس روغن را اضافه کرده و همه مواد را خوب مخلوط میکنیم تا یکدست شود. سپس خمیر مایه آماده شده و باقیمانده آب را هم به آن اضافه کرده و مخلوط میکنیم.
مرحله سوم
حالا مواد را به خوبی ترکیب میکنیم تا یک خمیر نرم و لطیف به دست آید که به دست نچسبد. سپس خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار میدهیم و روی آن را با پلاستیک میپوشانیم تا به مدت یک ساعت در دمای اتاق استراحت کند.
مرحله چهارم
در حین استراحت خمیر، ما مواد میانی را آماده میکنیم. برای این کار، هسته و پوست خرما را جدا کرده و آن را به همراه ۵ قاشق غذاخوری آب داخل یک کاسه مناسب میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا خرماها نرم شوند.
مرحله پنجم
حالا خرماها را با یک چنگال میکوبیم تا له شوند. سپس ۱ قاشق غذاخوری روغن و مقداری هل، دارچین و پودر گردو به آن اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم تا مواد یکدست شوند. این مخلوط را کنار میگذاریم تا خنک شود.
مرحله ششم
بعد از یک ساعت، پف خمیر را میزنیم و فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا گرم شود. سپس سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش میدهیم و به اندازه یک گردو از خمیر برمیداریم.
مرحله هفتم
حالا خمیر را در کف دست باز میکنیم و مقداری از مواد میانی را درون خمیر قرار میدهیم. سپس خمیر را به شکل توپ در میآوریم و در سینی فر قرار میدهیم. بعد از اینکه همه خمیرها را آماده کردیم، روی آنها را با مهر دلخواه مهر میزنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله، سینی را در طبقه وسط فر قرار میدهیم و اجازه میدهیم شیرینیها به مدت ۲۰ دقیقه بپزند. سپس شیرینیها را از فر خارج کرده و بگذارید تا خنک شوند. در نهایت، آنها را در ظرف دلخواه سرو کنید.