مواد لازم و آموزش نان فرانسوی خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش نان فرانسوی
نانهای حجیم و فانتزی یکی از محبوبترین نوع نانها هستند و یکی از این نانها، نان فرانسوی میباشد که شبیه نان باگت تهیه میشود. این نان نرم و لطیف است و میتوان آن را به تنهایی یا همراه با پنیر به عنوان عصرانه، یا در کنار غذاهای نانی و سوپها برای ناهار و شام سرو کرد. همچنین میتوان برای تهیه ساندویچهای مختلف هم از این نان استفاده نمود. برای یادگیری چگونگی تهیه نان فرانسوی، به سایت رضیم مراجعه کنید.
مواد لازم نان فرانسوی | |
آرد | ۴ پیمانه |
آب | یک و نیم پیمانه |
شکر | ۱ قاشق غذا خوری |
نمک | ۱ قاشق غذا خوری |
خمیر مایه | ۲ قاشق چای خوری |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذا خوری |
کنجد | مقداری |
سفیده تخم مرغ | ۱ عدد |
آموزش نان فرانسوی
مرحله اول
برای تهیه نان خوشمزه به روش فرانسوی، ابتدا نمک و شکر و مخمر را با هم کمی مخلوط میکنیم تا یکدست شود. سپس آرد را اضافه میکنیم. بعد آب و روغن زیتون را اضافه میکنیم و با دست یا همزن حدود ۵ دقیقه ورز میدهیم.
مرحله دوم
حالا روی خمیر را میپوشانیم و میگذاریم حدود یک تا دو ساعت استراحت کند تا حجم آن دو برابر شود. سپس خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم میکنیم. سطح کار را آرد پاشی کرده و یکی از قسمتها را با دست باز میکنیم.
مرحله سوم
بعد از آن، خمیر را از کنارهها رول میکنیم. خمیر دوم را هم به همین شکل رول میکنیم. سینی فر را برداشته و کف آن کاغذ روغنی میگذاریم. خمیرها را روی کاغذ روغنی قرار میدهیم و با یک تیغ به صورت اریب روی آن برشهایی میزنیم. سپس با یک پارچه روی آن را میپوشانیم.
مرحله چهارم
حالا به خمیرها ۴۵ دقیقه دیگر زمان میدهیم. یک کاسه برداشته و سفیده تخممرغ را درون آن میریزیم و با چنگال کمی هم میزنیم تا یکدست شود. سپس روی نان را رومال میکنیم و مقداری کنجد میپاشیم. در این مرحله، فر را از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم.
مرحله پنجم
خمیرها را داخل فر قرار داده و به مدت نیم ساعت میپزیم تا روی نانها طلایی شود. بعد نانها را از فر خارج کرده و با یک پارچه تمیز روی آنها را میپوشانیم. سپس میگذاریم تا سرد شوند و بعد از سینی فر جدا کرده و در ظرف مناسب سرو میکنیم.