آموزش شیرینی پزی

مواد لازم و آموزش نان لبو خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش نان لبو

نان لبو یکی از نان‌های خوشمزه و زیبا است که به خاطر رنگ جذابش برای شب یلدا بسیار مناسب است. اگر می‌خواهید مراحل کامل و دقیق تهیه نان لبو را مشاهده کنید، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم نان لبو
آرد ۵۰۰ گرم
لبو ۱ پیمانه
آب لبو ۱۲۰ میلی لیتر
خمیر مایه ۱۰ گرم
روغن مایع ¼ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری
خامه قنادی یا خامه صبحانه ۲ قاشق غذاخوری
شکر سفید یا قهوه‌ای ۵۰ گرم
نمک ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم برای مواد میانی نان
کدو حلوایی ۱ لیوان
لبو ۱ عدد
پودر گردو به مقدار کافی
پودر کنجد به مقدار کافی
پودر دارچین به مقدار کافی
شکر به مقدار کافی

“`html

آموزش نان لبو

مرحله اول

برای درست کردن نان لبو خوشمزه، ابتدا مواد داخلی نان را آماده می‌کنیم. برای این کار، کدو حلوایی را آماده می‌کنیم. ابتدا پوست کدو را جدا کرده و آن را به صورت مکعب‌های کوچک خرد می‌کنیم. سپس این مکعب‌ها را در یک قابلمه مناسب می‌ریزیم.

مرحله دوم

حالا یک قاشق غذاخوری آب به قابلمه اضافه می‌کنیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا کدو خوب پخته شود. وقتی که کدو کاملاً نرم شد، آن را با چنگال له کرده و می‌گذاریم تا آب اضافی آن تبخیر شود.

مرحله سوم

در این مرحله، لبو را می‌شوییم و پوستش را جدا می‌کنیم. سپس آن را با یک رنده ریز رنده می‌کنیم. بعد از رنده کردن، لبو را از صافی رد می‌کنیم تا آب اضافی آن خارج شود، سپس آن را به قابلمه اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم.

مرحله چهارم

حالا پودر گردو، شکر، پودر کنجد و پودر دارچین را به قابلمه اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا همه مواد خوب ترکیب شوند. وقتی که آب اضافی مواد میانی کاملاً تبخیر شد، قابلمه را از روی حرارت برمی‌داریم.

مرحله پنجم

حالا خمیر مایه را با نصف آب لبو و یک قاشق چای‌خوری شکر در یک کاسه می‌ریزیم، سپس مخلوط کرده و روی کاسه را می‌پوشانیم. اجازه می‌دهیم خمیر مایه به مدت ۵ دقیقه استراحت کند.

مرحله ششم

در این مرحله، تخم مرغ را به همراه خامه صبحانه، روغن مایع، پودر دارچین و باقی‌مانده شکر در یک کاسه مناسب می‌ریزیم و مخلوط می‌کنیم تا همه مواد یکدست شوند. سپس پوست لبو را جدا کرده و آن را رنده می‌کنیم.

مرحله هفتم

حالا لبو رنده شده را با باقی‌مانده آب لبو به کاسه اضافه می‌کنیم و مخلوط می‌کنیم تا همه چیز یکدست شود. وقتی خمیر مایه به عمل آمد، آن را به کاسه اضافه کرده و با هم مخلوط می‌کنیم.

مرحله هشتم

سپس آرد را در الک می‌ریزیم و ۳ بار الک می‌کنیم، بعد آرد و نمک را به کاسه اضافه کرده و با قاشق چوبی هم می‌زنیم تا آرد جمع شود. سپس با دست ورز می‌دهیم تا خمیری نرم و لطیف به دست آید.

مرحله نهم

روی خمیر یک کیسه فریزر چرب شده می‌گذاریم و سپس روی کاسه را با یک پارچه ضخیم می‌پوشانیم. می‌گذاریم خمیر به مدت ۱ ساعت در جای گرمی استراحت کند تا حجمش دو برابر شود.

مرحله دهم

بعد از این مدت، خمیر را با دست آغشته به آرد به مدت ۱ دقیقه ورز می‌دهیم تا پف آن گرفته شود. سپس خمیر را به چانه‌های ۶۰ گرمی تقسیم کرده و کاغذ کپسولی را درون قالب مافین قرار می‌دهیم.

مرحله یازدهم

حالا چانه‌ها را کمی باز کرده و یک قاشق غذاخوری از مواد میانی را وسط آنها قرار می‌دهیم و مجدداً آنها را جمع می‌کنیم. سپس چانه‌ها را درون کاغذهای کپسولی قرار داده و می‌گذاریم خمیر برای بار دوم به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کند تا حجم بگیرد.

مرحله دوازدهم

فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم می‌کنیم تا کاملاً گرم شود. بعد از ۳۰ دقیقه، کمی آرد روی خمیرها الک کرده و با تیغ روی آنها طرحی می‌زنیم و قالب را در طبقه وسط فر قرار می‌دهیم.

مواد لازم و آموزش نان لبو خانگی (مرحله به مرحله)

مرحله سیزدهم

در نهایت، اجازه می‌دهیم نان‌ها به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر بمانند تا کاملاً پخته شوند. بعد از این زمان، قالب را از فر خارج کرده و نان‌ها را با چای زعفرانی سرو می‌کنیم. نوش جان!

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا