مواد لازم و آموزش نان ماتزا خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش نان ماتزا
نان یکی از مواد غذایی اصلی در سفرههای ایرانیها است و به عنوان قوت غالب شناخته میشود. ایرانیها نان را در صبحانه با پنیر و در ناهار و شام با غذاهای مختلف سرو میکنند. یکی از انواع نانهای نازک، نان لواش و نان ماتزا است. نان ماتزا نیز مانند نان لواش نازک است و در فر پخته میشود. روی این نان معمولاً کنجد، شاهدانه، تخم آفتابگردان و شوید خشک میپاشند. برای یادگیری طرز تهیه نان ماتزا، با وبسایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان ماتزا | |
آرد نان | ۳۷۵ گرم |
روغن مایع | ۷۰ گرم |
آب | ۱۷۵ گرم |
نمک | ۶ گرم |
خمیر مایه فوری | ۵ گرم |
شکر | ۶ گرم |
کنجد و تخم آفتاب گردان | به مقدار لازم |
شوید خشک | به میزان لازم |
آموزش نان ماتزا
مرحله اول
برای تهیه نان ماتزا ابتدا یک کاسه بزرگ آماده میکنیم. سپس نمک، آرد، خمیر مایه و شکر را داخل کاسه میریزیم و به مدت سه دقیقه هم میزنیم. پس از آن، آب را اضافه کرده و سه دقیقه دیگر مخلوط میکنیم.
مرحله دوم
سپس روغن را اضافه کرده و دوباره به مدت سه دقیقه هم میزنیم تا یک خمیر نرم به دست آید. سپس روی میز کار آرد میپاشیم و خمیر را روی آن قرار میدهیم. روی خمیر را با یک پلاستیک میپوشانیم و به مدت هشت دقیقه استراحت میدهیم.
مرحله سوم
بعد از استراحت، خمیر را به سه قسمت مساوی تقسیم کرده و به شکل چانه درمیآوریم. دوباره روی میز کار، خمیر را به مدت ده دقیقه استراحت میدهیم. سپس با وردنه، خمیر را به صورت نازک باز میکنیم و به خاطر جلوگیری از چسبیدن، روی وردنه را آردی میکنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله، یک سینی فر را آماده کرده و کمی چرب میکنیم. سپس خمیر را درون سینی قرار داده و با یک تیغ خطوطی شبیه خوشه گندم روی خمیر میزنیم؛ این خطوط باید عمیق باشد و خمیر را بهطور کامل قطع کند.
مرحله پنجم
این خمیر نیازی به رومال (مرطوب کردن) ندارد، اما اگر بخواهیم میتوانیم از یک تخممرغ کامل استفاده کنیم. تخممرغ را در کاسهای شکسته و با کمی آب مخلوط میکنیم و به مدت یک دقیقه هم میزنیم تا صاف و یکدست شود. سپس روی خمیر را با فرچه مرتفع میکنیم.
مرحله ششم
حالا روی خمیر را کنجد میپاشیم. اگر نمیخواهیم رومال تخممرغ بزنیم، فقط کافی است با فرچه روی سطح خمیر را مرطوب کرده و کنجد یا تخم آفتابگردان بپاشیم. همچنین میتوانیم روی نان را با دانه چیا، شاهدانه و سبزی خشک مثل شوید بپاشیم.
مرحله هفتم
در پایان، دوباره با وردنه روی نان میکشیم تا موادی که روی خمیر پاشیدیم کمی به داخل خمیر نفوذ کند. سپس سینی فر را درون فر با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد قرار میدهیم تا نان بپزد. نیازی به قرار دادن ظرف آب در داخل فر نیست.