مواد لازم و آموزش نان پنبه ای خانگی (مرحله به مرحله)

طرز تهیه نان پنبهای
نانهای حجیم و فانتزی یکی از نانهای محبوب است. این نان به ضخامت یک کیک درست میشود و معمولاً به شکل گل درآورده میشود. میتوانید این نان را برای صبحانه یا عصرانه آماده کنید و نوش جان کنید. نان پنبهای با خمیر مایه تهیه میشود و بافت نرم و لطیفی دارد، به طوری که خوردن و هضم آن برای معده راحت است. میتوانید برای زیبایی بیشتر از زعفران برای تزئین آن استفاده کنید. برای یادگیری این طرز تهیه با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای نان پنبهای | |
آرد | ۷۰۰ گرم |
آب ولرم | ۲ لیوان سر خالی |
خمیر مایه | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ پنس |
روغن | یک سوم لیوان |
مواد رومال | |
زرده تخممرغ | ۱ عدد |
زعفران دمکرده | مقداری |
طرز تهیه نان پنبهای
مرحله اول
برای تهیه نان پنبهای، ابتدا یک ظرف بردارید و خمیر مایه، آب ولرم و شکر را در آن بریزید و با یک قاشق چوبی خوب مخلوط کنید. سپس ظرف را به مدت ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا خمیر مایه عمل بیاید. بعد از آن، روغن و نمک را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله دوم
در این مرحله، آرد را به آرامی به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری لطیف بدون چسبندگی به دست ایجاد شود. سطح کار را کمی آرد پاشی کنید و خمیر را به مدت ۱۵ دقیقه ورز دهید. همچنین میتوانید چند بار خمیر را به سطح بزنید تا خوب ور بیاد.
مرحله سوم
یک کاسه را چرب کنید و خمیر را در آن قرار دهید. روی کاسه را با سلفون بپوشانید و در مکانی گرم به مدت یک و نیم ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود. سپس با دست، هوای خمیر را بزنید تا پف آن خالی شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه خمیر را کمی ورز دادید، آن را به ۶ قسمت تقسیم کنید. سپس یک قالب بردارید و کف و دیوارههای آن را با کاغذ روغنی بپوشانید یا با روغن چرب کنید. کمی روغن درون قالب بریزید.
مرحله پنجم
چونههای خمیر را در قالب قرار داده و روی آن سلفون بکشید و دوباره به مدت ۱۵۰ دقیقه استراحت دهید. یک کاسه کوچک بردارید و زرده تخممرغ و زعفران دمکرده را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس این مخلوط را روی نان بمالید و کمی کنجد یا سیاهدانه روی آن بپاشید.
مرحله ششم
فر را از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. سپس قالب را به مدت حدود ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید تا نان رنگ طلایی بگیرد. بعد از پخت، قالب را از فر خارج کنید و بگذارید تا خنک شود. سپس نان را به آرامی از قالب خارج کنید.