مواد لازم و آموزش نان پیتا خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش نان پیتا
نان پیتا یکی از نانهای خوشمزه و معروف در خاورمیانه است که معمولاً با غذاهای مختلفی سرو میشود. این نان بهخصوص در کنار غذاهای ساندویچی مثل فلافل و کباب سرو میشود. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله آموزش نان پیتا با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان پیتا | |
آرد سفید | حدود ۴ لیوان |
شیر | ½ لیوان |
ماست | ½ لیوان |
روغن مایع | ۲ قاشق غذاخوری |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
آب ولرم | ½ لیوان |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
دستور پخت نان پیتا
مرحله اول
برای درست کردن نان پیتا، اول آب ولرم را به همراه شکر و خمیر مایه در یک ظرف مناسب مخلوط میکنیم و درب آن را میگذاریم. سپس به مدت ۱۰ دقیقه در یک جای گرم قرار میدهیم تا حباب هایی روی مواد ایجاد شود و خمیر مایه پف کند.
مرحله دوم
در این مرحله، ماست، شیر، روغن مایع و نمک را در یک ظرف دیگر مخلوط میکنیم تا کاملاً یکدست شوند. سپس خمیر مایه عمل آمده را اضافه میکنیم و دوباره مخلوط میکنیم.
مرحله سوم
حالا آرد را دو بار الک میکنیم و کمکم به مخلوط اضافه میکنیم تا خمیر جمع شود. دقت کنید که خمیر باید کمی چسبناک باشد و بیش از حد آرد اضافه نکنید تا سفت و خشک نشود.
مرحله چهارم
برای راحتی کار، دستهایمان را کمی چرب میکنیم، سپس خمیر را به شکل گرد درآورده و در یک ظرف چرب شده قرار میدهیم. سپس روی آن را با سلفون میپوشانیم و به مدت یک ساعت در جای گرم میگذاریم تا استراحت کند.
مرحله پنجم
پس از یک ساعت، حجم خمیر تقریباً دو برابر میشود. حالا خمیر را روی سطح کار منتقل کرده و کمی ورز میدهیم تا هوای آن خارج شود. سپس آن را به ۱۰ قسمت مساوی تقسیم کرده و چونه میگیریم.
مرحله ششم
چونهها باید ۱۰ دقیقه استراحت کنند. برای اینکه خمیر خشک نشود، آنها را با یک پارچه تمیز میپوشانیم. بعد از ۱۰ دقیقه، چونهها را با وردنه روی کاغذ روغنی پهن میکنیم و دوباره با پارچه میپوشانیم تا ۱۰ دقیقه دیگر استراحت کنند.
مرحله هفتم
در حین آماده کردن خمیر، فر را روی ۲۲۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا گرم شود. پس از ۱۰ دقیقه، لبههای کاغذ روغنی را میگیریم و خمیرها را به سینی فر منتقل میکنیم. سپس سینی را در فر گرم شده قرار میدهیم.
مرحله هشتم
این نان به حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان نیاز دارد تا به طور کامل بپزد. بعد از پخت، نانها را از فر خارج کرده و کنار میگذاریم تا خنک شوند. شما میتوانید از این نان برای تهیه ساندویچ فلافل، ساندویچ کباب ترکی و دیگر غذاهای ساندویچی استفاده کنید.