مواد لازم و آموزش نان پیده خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش نان پیده
نان پیده یکی از نانهای معروف ترکیهای است که از نظر شکل به نان بربری شباهت زیادی دارد. برای یادگیری طرز تهیه این نان خوشمزه، با ما همراه باشید.
مواد لازم نان پیده | |
آرد سفید | ۳ تا ۴ پیمانه |
شیر ولرم | ۱ پیمانه |
آب ولرم | ½ پیمانه |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر خمیر مایه | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق مرباخوری |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق چایخوری |
کنجد و سیاه دانه | ۱ قاشق غذاخوری |
دستور پخت نان پیده
آماده سازی خمیر مایع
ابتدا آب ولرم را با ۱ قاشق غذاخوری شکر و خمیر مایه فوری در یک ظرف مخلوط کنید. سپس درب ظرف را بگذارید و آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در یک جای گرم قرار دهید تا حجم مواد افزایش یابد و خمیر مایه عمل بیاید.
مخلوط سایر مواد
در این مرحله، شیر ولرم را به همراه نمک، روغن مایع و مقدار باقی مانده شکر در یک کاسه مناسب بریزید و خوب مخلوط کنید تا ترکیب شوند. پس از اینکه خمیر مایه عمل آمد، آن را به دیگر مواد اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شوند.
الک کردن آرد
آرد را سه بار الک کنید و به تدریج به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر به غلظت مناسبی برسد. توجه کنید که چون هر آردی مقداری متفاوت آب جذب میکند، بهتر است آرد را کمکم اضافه کنید تا خمیر خشک و سفت نشود.
ورز دادن خمیر
پس از اینکه خمیر را خوب ورز دادید، یک کاسه بزرگتر را چرب کنید و خمیر را درون آن بگذارید. سپس روی خمیر را با سلفون بپوشانید و روی آن یک پارچه تمیز بیندازید و در جایی گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.
تقسیم کردن خمیر
حدود یک ساعت گذاشتن خمیر برای استراحت کافی است. بعد از یک ساعت، خمیر را کمی ورز دهید تا پف آن خوابیده و سپس آن را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید و با وردنه به شکل گرد یا بیضی درآورید.گردی با قطر یک سانتیمتر درست میکنیم.
استراحت دادن به خمیر
حالا یک کاغذ روغنی روی سینی فر قرار میدهیم و خمیرهایی که باز کردهایم را داخل سینی میگذاریم. برای جلوگیری از خشک شدن خمیرها، یک پارچه تمیز روی آنها میکشیم و به آنها به مدت ۳۰ دقیقه استراحت میدهیم.
طرح دادن به خمیر
بعد از ۳۰ دقیقه، با انگشتان خود روی خمیرها طرحهای دلخواه میزنیم. سپس زعفران دمکرده و زرده تخممرغ را خوب مخلوط میکنیم تا یکدست شود و این مخلوط را روی نانها میزنیم و کمی کنجد و سیاهدانه روی آنها میپاشیم.
پخت نان
فر را ۱۰ دقیقه قبل از قرار دادن نانها با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا کاملاً گرم شود. حالا نانها را به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه در فر میگذاریم تا بپزند. پس از پخت نانها، چند دقیقه گریل را روشن میکنیم تا روی نانها رنگ خوبی بگیرد.