مواد لازم و آموزش نان کامل پنج دانه خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
آموزش نان کامل پنج دانه
نانهای حجیم و فانتزی یکی از نانهای محبوب هستند. بعضی وقتها نانها را با موادی مثل مغز و فیلینگهای مختلف درست میکنند. نان کامل پنج دانه به شکل نانهای حجیم درست میشود اما با دو نوع آرد تهیه میشود و به همین دلیل به آن نان کامل میگویند. همچنین داخل این نان از مغزها و دانههای مختلف استفاده میشود که نه تنها خوشمزه است بلکه مفید و مقوی هم هست. برای دیدن مراحل کامل آموزش نان کامل پنج دانه، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان کامل پنج دانه | |
آرد نان | ۳۰۰ گرم |
آرد همه کاره | ۲۰۰ گرم |
نمک | یک و نیم قاشق چای خوری |
دانه کدو تنبل | یک چهارم پیمانه |
دانه آفتاب گردان | یک چهارم پیمانه |
دانه کنجد | یک چهارم پیمانه |
دانه کتان | یک چهارم پیمانه |
دانه چیا | یک چهارم پیمانه |
عسل | ۳ قاشق چای خوری |
آب گرم | ۳۴۰ میلی لیتر |
خمیر مایه فوری | یک و نیم قاشق چای خوری |
کره | ۵۵ گرم یا ۴ قاشق غذا خوری |
تخم مرغ | ۱ عدد برای رومال |
آموزش نان کامل پنج دانه
مرحله اول
برای درست کردن نان کامل پنج دانه، ابتدا دو نوع آرد را در یک ظرف با هم مخلوط کرده و آن را الک میکنیم. سپس نمک و دانهها را به آن اضافه کرده و خوب ترکیب میکنیم و کنار میگذاریم. در یک کاسه دیگر، عسل را با مقداری آب گرم مخلوط میکنیم.
مرحله دوم
سپس خمیر مایه را روی مخلوط عسل و آب میپاشیم و حدود ۱۰ دقیقه میگذاریم تا خوب عمل بیاید و پف کند. بعد از اینکه خمیر مایه عمل آمد، آن را به مواد خشک اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم تا یک خمیر یکنواخت درست شود.
مرحله سوم
بعد از آن، خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه استراحت میدهیم و سپس شروع به…
“`
ما به ورز دادن خمیر ادامه می دهیم. وقتی که نیمی از کره را به خمیر اضافه کردیم، خمیر را به خوبی با کره ورز می زنیم تا کره به خورد خمیر برود. بعد از آن، باقیمانده کره را هم اضافه می کنیم و دوباره خمیر را ورز می دهیم.
مرحله چهارم
در این مرحله، ما خمیر را آنقدر ورز می دهیم که کره کاملاً مخلوط شود. یک کاسه را چرب می کنیم و خمیر را داخل آن می گذاریم. سپس روی خمیر را با سلفون می پوشانیم تا حجم خمیر دو برابر شود. این مرحله حدود یک تا دو ساعت طول می کشد و خمیر استراحت می کند.
مرحله پنجم
در این مرحله، یک قالب مستطیلی برمی داریم و کف آن را چرب می کنیم. سپس روی آن آرد می پاشیم. سطح کار را هم آرد پاشی کرده و خمیر را با وردنه روی آن پهن می کنیم. بعد خمیر را رول کرده و درون قالب قرار میدهیم.
مرحله ششم
حالا روی خمیر را با تخم مرغ رومال می کنیم و دانه های اضافی را روی خمیر می پاشیم. فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم می کنیم و خمیر را به مدت ۳۵ دقیقه در فر قرار می دهیم تا نان پخته شود.
مرحله هفتم
نان باید تا جایی پخته شود که روی آن طلایی رنگ شود. سپس نان را از فر خارج کرده و می گذاریم تا در دمای محیط خنک شود. بعد از اینکه نان کمی خنک شد، آن را از قالب خارج کرده و برش می زنیم. اگر قالب مستطیلی برای نان تست نداریم، می توانیم خمیر را به قسمت های دایره ای تقسیم کرده و درون سینی فر بپزیم.