مواد لازم و آموزش نان کلانه خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش نان کلانه
نان کلانه یا که لانه یک نان سنتی خوشمزه و مغذی از شهرهای کردستان و سنندج و همچنین برخی مناطق کرمانشاه است. این نان به عنوان یکی از قدیمیترین فست فودهای دنیا شناخته میشود و بهنوعی شبیه به پیتزاهای کردی است. در مناطق اورامانات این نان را “نان کلانه” و در آذربایجان غربی “نان پیچکینه” مینامند. این نان معمولاً در مراسم سنتی و مهمانیها به همراه دوغ محلی تهیه میشود. به خاطر وجود سبزیجات خوشبو و مفید در این نان، برای سلامتی بسیار مفید است و میتوان آن را در کنار غذاها و سوپهای مختلف سرو کرد. برای آشنایی با روش تهیه نان کلانه، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان کلانه | |
آرد گندم | ۲ لیوان دسته دار |
آب | ۱ لیوان |
نمک | نصف قاشق چای خوری |
کره یا روغن حیوانی | به مقدار لازم |
تره کوهی پیازچه ساطوری | ۲ لیوان دسته دار |
آموزش نان کلانه
مرحله اول
برای درست کردن نان کلانه خوشمزه، اول از همه، آرد را سه بار الک کرده و در یک ظرف مناسب میریزیم. سپس نمک را به آرد اضافه میکنیم و به آرامی آب را بهآن اضافه میکنیم تا خمیر به خوبی مخلوط شود. بعد از آن شروع به ورز دادن خمیر میکنیم تا جایی که به دست ما نچسبد.
مرحله دوم
در این مرحله، روی ظرف را با سلفون میپوشانیم و آن را در دمای اتاق ۳ ساعت استراحت میدهیم. در همین حین، سبزیجات مانند پیچک و پیازچه و تره کوهی را شسته و ریز میخوانیم. بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، آن را ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر ورز میدهیم.
مرحله سوم
حال روی سطح کار کمی آرد میپاشیم و خمیر را به صورت دایرهای باز میکنیم تا ضخامتش شبیه نان لواش شود. سایز نان کلاته به سلیقه خودمان بستگی دارد. سبزیجات خرد شده را روی یک سمت خمیر میریزیم و سپس طرف دیگر را روی آن میپوشانیم.
مرحله چهارم
با دست به سطح خمیر فشار میآوریم تا لبهها به هم بچسبند. میتوانیم از دو تکه خمیر برای این کار استفاده کنیم تا نانها شکل گرد بگیرند. سپس نان را در تنور میپزیم و بعد از پخت آن را با کره یا روغن محلی چرب میکنیم. نان کلانه را میتوان با دوغ محلی سرو کرد.