مواد لازم و آموزش نثار پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش نثار پلو
نثار پلو یکی از غذاهای خوشمزه و معطری است که متعلق به شهر دماوند میباشد. این غذا معمولاً در مراسم سوگواری محرم به عنوان نذری تهیه میشود. نثار پلو با قیمه نثار قزوین فرق دارد. برخی اوقات این غذا با گوشت گوسفند سرو میشود که طعم بهتری نسبت به مرغ دارد. در این غذا، ترکیب برنج و آلبالو ترش باعث ایجاد طعم خوشایندی میشود.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
ران یا سینه مرغ | ۴ تکه |
برنج | ۴ پیمانه |
لپه | ½ پیمانه |
آلبالو خشک بدون هسته | ½ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | به مقدار کافی |
پیاز | ۱ عدد |
پودر گل سرخ | ½ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ½ قاشق چایخوری |
زیره | ½ قاشق چایخوری |
نمک و زردچوبه | به مقدار کافی |
دستور پخت نثار پلو
مرحله اول
برای تهیه نثار پلو خوشمزه به روش دماوندی، ابتدا برنج، لپه و آلبالو را از شب قبل به صورت جداگانه خیس میکنیم. برنج را با آب و کمی نمک خیس میکنیم. لپهها را نیز در یک قابلمه جداگانه میپزیم.
مرحله دوم
پس از پخته شدن، لپهها را آبکش کرده و کنار میگذاریم. پیاز را شسته، پوست میگیریم و در یک تابه با کمی روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود. سپس مرغها را خرد کرده و به پیازها اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا رنگ آنها تغییر کند.
مرحله سوم
سپس کمی ادویه و زعفران اضافه کرده و میگذاریم تا آرام آرام بپزند. یک قابلمه آب روی حرارت میگذاریم تا به جوش بیاید. سپس برنج را به آب جوش با کمی نمک اضافه کرده و نیمپز میکنیم، سپس آبکش میکنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله، یک تابه با کمی روغن روی حرارت قرار میدهیم. لپههای پخته شده و آلبالوی خیسخورده را در تابه خوب تفت میدهیم. کف یک قابلمه کمی روغن میریزیم و تهدیگ انتخابی میگذاریم.
مرحله پنجم
حالا برنج، ادویه، لپه و آلبالوهای سرخ شده را لایهلایه در قابلمه میریزیم و در نهایت با حرارت کم میگذاریم تا این مخلوط دم بکشد. وقتی دم کشید، مرغ را کنار آن سرو میکنیم. روی برنج کمی کره یا روغن حیوانی میریزیم و با پیاز داغ و زعفران تزئین میکنیم.