مواد لازم

مواد لازم و آموزش نخود پلو خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

آموزش نخود پلو

نخود پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. برای یادگیری این روش آشپزی خوشمزه، با ما در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۲ نفر
برنج ۲ پیمانه
نخود فرنگی ۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد متوسط
شوید خشک ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت نخود پلو

آماده سازی نخود فرنگی

برای درست کردن نخود پلو مجلسی، ابتدا برنج را با توجه به نوع آن به مدت ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت در آب ولرم خیس می‌کنیم. سپس نخود فرنگی را به همراه ۲ پیمانه آب در یک قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت متوسط می‌گذاریم تا بپزد.

آماده کردن آب جوش

در حین پختن نخود فرنگی، یک قابلمه دیگر را تا نیمه با آب پر می‌کنیم و روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا آب بجوشد. سپس ۱ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه می‌کنیم و منتظریم تا آب به جوش بیاید.

پخت برنج

در این مرحله برنج خیس ‌خورده را به آب جوش اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم به مدت ۵ تا ۶ دقیقه نرم شود. سپس برنج را آبکشی می‌کنیم. بعد از این که نخود فرنگی نرم شد، آن را هم آبکشی می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

درست کردن ته دیگ

قابلمه‌ای که می‌خواهیم نخود پلو را در آن درست کنیم، روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه می‌کنیم. می‌توانیم برای ته دیگ از نان یا سیب‌زمینی ورقه شده استفاده کنیم.

لایه لایه قرار دادن مواد در قابلمه

اکنون کمی از برنج را روی ته دیگ می‌ریزیم و مقداری نخود فرنگی و شوید خشک روی آن قرار می‌دهیم. این کار را ادامه می‌دهیم و به شکل لایه‌ای قابلمه را پر می‌کنیم و در آخرین لایه باید از برنج استفاده کنیم.

دم دادن برنج

سپس زعفران دم کرده و ۲ قاشق غذاخوری روغن را روی برنج می‌ریزیم. درب قابلمه را می‌گذاریم و حرارت را زیاد می‌کنیم تا بخار جمع شود، سپس حرارت را ملایم می‌کنیم و اجازه می‌دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.

ورز دادن گوشت

در این زمان، پیاز را رنده کرده و پس از گرفتن آب آن، با گوشت چرخ کرده مخلوط می‌کنیم. همچنین مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می‌کنیم و مواد را به مدت ۵ دقیقه ورز می‌دهیم تا خوب مخلوط و چسبناک شود.

قلقلی و سرخ کردن گوشت

حالا از مخلوط گوشت و پیاز توپک‌های کوچکی به اندازه فندق درست می‌کنیم و آن‌ها را در روغن سرخ می‌کنیم. در پایان، بعد از آماده شدن نخود پلو، آن را در ظرف سرو می‌کشیم و با گوشت‌های قلقلی تزئین می‌کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا