مواد لازم و آموزش هزاری برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش هزاری
پلو هزاری یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی هست که با دستورهای متنوع تهیه میشود. این غذای لذیذ که اصالتا به شهرهای جنوبی ایران تعلق دارد، در دسته غذاهای دریایی قرار میگیرد. در استانهای مختلف کشور، این غذا با مواد و روشهای مختلف تهیه میشود. یکی از موادی که در تهیه هزاری تنوع زیادی دارد، نوع ماهی است. میتوانیم از ماهیهای جنوبی مثل سالمون، رشکو، سرخو و شیر استفاده کنیم. اگر این ماهیها در دسترس نبود، میتوان از ماهی قزل آلا هم استفاده کرد. برای یادگیری مراحل تهیه این غذا با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای 3 نفر | |
برنج | 3 پیمانه |
فیله ماهی | 300 گرم |
پودر لیمو عمانی یا لیموی تازه | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
آب جوش | 4.5 پیمانه |
کره | 10 گرم |
روغن | 3 قاشق سوپخوری |
دستور پخت پلو هزاری
مرحله اول
برای تهیه این پلو خوشمزه، ابتدا فیلههای ماهی را خوب میشوییم و در آبکشی قرار میدهیم تا آب اضافی آن خارج شود. سپس سیرها را پوست میکنیم، میشوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت ریز خرد میکنیم.
مرحله دوم
فیلههای ماهی را در یک کاسه میگذاریم و سیر خردشده، زردچوبه، فلفل قرمز، نمک، پودر زنجبیل و روغن زیتون را به آن اضافه میکنیم. سپس لیموترش را از وسط نصف کرده و آب آن را داخل پیالهای میگیریم و هستههای آن را جدا میکنیم.
مرحله سوم
سپس آب لیمو را روی فیلههای ماهی میریزیم و آرام آنها را در کاسه جا به جا میکنیم تا به خوبی به مواد آغشته شوند. بعد از آن روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و در یخچال میگذاریم تا به مدت 1 ساعت طعمدار شوند.
مرحله چهارم
برنج را در کاسهای میریزیم و تا سطح آن آب میریزیم و کنار میگذاریم تا خوب خیس بخورد. سپس پیازها را پوست میگیریم، میشوییم و روی تخته به صورت خلالی خرد میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله یک تابه را روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن در آن میریزیم و اجازه میدهیم تا داغ شود. سپس فیلهها را از یخچال بیرون آورده و در تابه میچینیم تا سرخ شوند.
مرحله ششم
فیلهها را برمیگردانیم و…
“““html
تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود. فیلهها را در توری قرار میدهیم تا روغن اضافه آنها خارج شود و پیازها را داخل همان تابه که ماهیها را سرخ کردهایم میریزیم و تفت میدهیم تا نرم شوند.
مرحله هفتم
سپس اجازه میدهیم تا طلایی شوند. پیازهای سرخ شده را در بشقابی میریزیم و کنار میگذاریم. آب برنج را دور میریزیم و خود برنج را داخل قابلمهای میریزیم و آب جوش را به آن اضافه میکنیم.
مرحله هشتم
حالا یک قاشق چایخوری زردچوبه روی آن میریزیم و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا شروع به جوشیدن کند و آب آن بخار شود. در ادامه نیمی از برنج را از داخل قابلمه خارج میکنیم.
مرحله نهم
سپس فیلههای سرخ شده را به همراه کمی پیاز داغ روی برنج قرار میدهیم و کمی برنج روی آن میریزیم (از همان نصف برنجی که برداشتیم از قابلمه) و مجدداً از فیله و پیاز داغ لایه بعدی را قرار میدهیم.
مرحله دهم
مجدداً برنج روی آن میریزیم و حرارت را زیاد میکنیم تا بخار برنج بلند شود. تابهای را روی حرارت قرار میدهیم و کره را داخل آن میگذاریم و سه قاشق سوپخوری روغن به آن اضافه میکنیم و هنگامی که کره ذوب شد از روی حرارت برمیداریم.
مرحله یازدهم
پس از اینکه بخار برنج بلند شد، ترکیب کره و روغن را با کفگیر دارای سوراخ به صورت پخش روی برنج میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم و ابتدا حرارت را زیاد میکنیم تا به مدت 5 دقیقه بخار داخل قابلمه بچرخد.
مرحله دوازدهم
سپس حرارت را کم میکنیم تا به مدت 30 دقیقه پلو پخته و آماده شود. وقتی پلو پخته شد و دم کشید، آرام پلو را داخل دیسی میکشیم و فیلههای ماهی را روی آن قرار میدهیم و نوش جان کنید.