مواد لازم

مواد لازم و آموزش هویج پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش هویج پلو

هویج پلو یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که می‌توانید آن را با گوشت یا مرغ درست کنید. این غذا دستورهای مختلفی دارد و با طعم‌های زعفرانی یا دارچینی می‌توان آن را تهیه کرد. برای دیدن «آموزش آشپزی» کامل و مرحله به مرحله هویج پلو ادامهٔ مطلب را در «سایت آموزشی رضیم» دنبال کنید.

برای درست کردن هویج پلو، ابتدا مرغ را با ادویه و پیاز می‌پزیم و خرد می‌کنیم. سپس پیاز را سرخ کرده، مرغ خرد شده، هویج رنده شده و ادویه‌ها را به آن اضافه می‌کنیم. زعفران دم کرده و آب لیمو نیز به مخلوط اضافه می‌شوند. برنج را بعد از خیساندن و نیم پز کردن در قابلمه‌ای با ته دیگ سیب‌زمینی یا نان لواش می‌چینیم و لایه‌هایی از مخلوط مرغ و هویج را بین برنج قرار می‌دهیم. در نهایت، بعد از دم کشیدن برنج، هویج پلو را با زرشک و خلال پسته تزیین می‌کنیم.

مواد لازم مقدار مواد برای 4 نفر
برنج ۴ پیمانه
پیاز ۲ عدد
سینه مرغ ۲ تکه
هویج ۵ عدد بزرگ
کره ۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و دارچین به مقدار کافی
آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری

آموزش هویج پلو

مرحله ۱: آماده‌سازی مرغ

ابتدا باید مرغ را آماده کنیم. مرغ را در یک قابلمه کوچک با ۲ لیوان آب به همراه ۱ عدد پیاز و مقداری نمک، فلفل سیاه و دارچین بپزیم. این کار را بر روی حرارت انجام می‌دهیم تا مرغ به خوبی پخته شود.

مرحله ۲: خرد کردن گوشت مرغ

بعد از اینکه مرغ پخته شد، اجازه می‌دهیم کمی خنک شود و سپس آن را به شکل نگینی یا ریش ریش خرد می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. بهتر است مقداری از آب مرغ را صاف کرده و برای اضافه کردن به غذا نگه داریم.

مرحله ۳: تفت دادن پیاز و اضافه کردن گوشت

در ادامه، پیاز باقی‌مانده را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با کمی روغن در یک تابه مناسب تفت می‌دهیم. بعد از اینکه پیاز کاراملی شد، کمی زردچوبه اضافه کرده و پس از مدتی، گوشت مرغ را به تابه می‌افزاییم و کمی تفت می‌دهیم.

“““html

مرحله ۴: افزودن هویج و ادویه‌جات

در این مرحله، هویج‌ها را با رنده درشت رنده می‌کنیم و به تابه اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم تا نرم و سرخ شوند. سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و پودر دارچین به مخلوط اضافه می‌کنیم و بعد از تفت کوتاهی، زعفران دم‌کرده را هم به مواد می‌افزاییم.

مرحله ۵: اضافه کردن زعفران و آب لیمو

زعفران طعم و عطر خوبی به این غذا می‌دهد، بنابراین بهتر است آن را غلیظ دم کنید و به غذا اضافه کنید. سپس آب لیمو ترش و چند قاشق غذاخوری از آب مرغ صاف‌شده را اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم تا همه چیز خوب ترکیب شود.

مرحله ۶: شیرین کردن مخلوط و آماده‌سازی برنج

اگر دوست دارید طعم هویج پلوی شما کمی شیرین باشد، می‌توانید به مقدار دلخواه شکر اضافه کنید. برنج را با توجه به نوع آن می‌خیسانیم و به همراه یک قاشق چایخوری نمک در یک قابلمه آب جوش می‌ریزیم تا کمی نرم شود.

مرحله ۷: آبکشی برنج و تهیه ته‌دیگ

زمانی که دانه‌های برنج به خوبی نرم شد و وسط آن‌ها هنوز کمی سفت بود، برنج را آبکشی می‌کنیم. حالا در قابلمه‌ای که می‌خواهیم برنج را بپزیم، کمی روغن می‌ریزیم. ته‌دیگ را می‌توانیم بنا به سلیقه خود با سیب‌زمینی یا «نان لواش» قرار دهیم و سپس مقداری از برنج را روی آن می‌ریزیم.

مرحله ۸: لایه‌بندی برنج و مخلوط مرغ

حالا مقداری از مخلوط هویج و مرغ را روی برنج می‌ریزیم و به همین ترتیب، لایه به لایه برنج و مخلوط مرغ و هویج را داخل قابلمه می‌ریزیم. لایه آخر را با برنج پر می‌کنیم و کره را خرد کرده و روی سطح برنج قرار می‌دهیم.

مرحله ۹: دم کردن هویج پلو و تزیین

حالا یک دم‌کنی روی درب قابلمه قرار می‌دهیم و اجازه می‌دهیم برنج دم بکشد. بعد از ۴۵ دقیقه تا یک ساعت هویج پلوی ما آماده است. پس از دم کشیدن آن را کمی مخلوط می‌کنیم تا یکدست شود و سپس در دیس می‌کشیم و با زرشک و «خلال پسته» تزیین می‌کنیم.

نکات آموزش هویج پلو

خوشمزه تر شدن گوشت مرغ

برای اینکه طعم مرغ خوشمزه‌تر شود، ابتدا گوشت مرغ را با مقداری آب درون یک قابلمه مناسب می‌ریزیم. مقدار آب نباید زیاد باشد تا طعم مرغ در آب نرود. بعد از اینکه آب به جوش آمد، کف‌های روی آن را با قاشق جدا می‌کنیم.

مواد لازم و آموزش هویج پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

می‌توانیم برای خوشمزه‌تر شدن مرغ از سبزیجاتی مانند پیاز، سیر، هویج و کرفس استفاده کنیم. یکی دیگر از روش‌های خوشمزه‌تر شدن مرغ این است که از ادویه‌هایی مثل دارچین کمک بگیریم. بعد از اینکه آب به طور کامل کشیده شد، مرغ را خارج کرده و به صورت نگینی خرد می‌کنیم.

در این مرحله، یک تابه مناسب روی حرارت می‌گذاریم و کمی کره اضافه می‌کنیم، سپس گوشت مرغ را به کره اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا کمی سرخ شود.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا