مواد لازم و آموزش والک پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
طرز تهیه والک پلو
والک پلو یکی از غذاهای مشهور و سنتی در تهران و کرمانشاه است. والک یک گیاه خوشمزه و معطر است که معمولا در بهار در دامنههای کوههای البرز و زاگرس رشد میکند. این گیاه در ماههای اردیبهشت و خرداد به طور زیادی پیدا میشود و به سیر کوهی یا تره کوهی هم معروف است. مردم در شهرهای مختلف این پلوی خوشمزه را به روشهای مختلف تهیه میکنند. والک پلو را میتوان با مرغ، ماهی یا کوفته سرو کرد. این غذا به دو روش تهیه میشود: برنج آبکش و کته که انتخاب بین آنها بستگی به ذائقه و نوع برنج خانواده دارد. در این دستور، طرز تهیه والک پلو با مرغ زعفرانی به روش برنج آبکش بیان میشود.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
والک | ۴۰۰ گرم |
کره | ۲۰ گرم |
زعفران دم کرده | ½ فنجان |
سینه یا ران مرغ | ۴ تکه |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
فلفل دلمه ای | ۱ عدد |
زردچوبه | ۲ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن و آب | به مقدار کافی |
طرز تهیه والک پلو با مرغ
مرحله اول
برای تهیه والک پلوی خوشمزه، ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت قبل با آب و نمک خیس کنید. سپس مقدار مناسبی آب (حدود ۴ برابر برنج) را در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. زمانی که آب جوش آمد، کمی نمک به آن اضافه کنید.
مرحله دوم
در این مرحله، آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را به آب جوش اضافه کنید و بگذارید تا نیمپز شود. وقتی که برنج نیمپز شد، والکهای شسته و خرد شده را به برنج در حال جوش اضافه کنید.
مرحله سوم
در این مرحله، به والکها اجازه دهید حدود ۳ دقیقه بپزند. سپس شعله را خاموش کرده و برنج و والک را در آبکش بریزید تا آب آنها تخلیه شود. کمی آب ولرم روی برنج بریزید تا چسبندگی آن کمتر شود.
مرحله چهارم
در این مرحله، یک قابلمه را به همراه کمی روغن روی حرارت قرار دهید. سپس تهدیگی مناسب را در کف قابلمه قرار دهید و بعد از آن برنج و والک را روی آن بریزید و بگذارید تا بپزد.
“““html
مرحله چهارم
ما ته دیگ را می چینیم. ته دیگ میتواند سیبزمینی یا نان باشد. برنج و والک را در قابلمه روی ته دیگها میریزیم و سپس نصف استکان آب جوش را دور برنج میریزیم.
مرحله پنجم
سپس برنج را با شعله کم بگذارید دم بکشد. وقتی که بخار از برنج بالا آمد، کمی روغن روی برنج میریزیم و شعله گاز را کم میکنیم. بهتر است یک دمکنی روی در قابلمه بگذاریم تا برنج خوب بپزد. بعد از اینکه برنج کامل پخت، هنگام سرو کمی روغن روی آن میریزیم.
مرحله ششم
حالا مقداری از برنج را با کمی زعفران مخلوط میکنیم و هنگام سرو به عنوان تزئین روی برنج میریزیم. داخل یک قابلمه، کمی کره و روغن میریزیم. سپس مقداری پودر زعفران هم به روغن اضافه میکنیم تا رنگ بگیرد.
مرحله هفتم
برای اینکه کره نسوزد، روغن به آن اضافه میشود. سپس تکههای مرغ را در مخلوط کره و روغن با حرارت کم سرخ میکنیم تا طلایی شوند. بعد از اینکه مرغها سرخ شدند، آنها را از قابلمه بیرون میآوریم و کنار میگذاریم.
مرحله هشتم
در این مرحله، پیاز را شسته و پوست میگیریم و خلال میکنیم. پیازها را در روغن باقیمانده تفت میدهیم تا سبک و شفاف شوند، اما نباید سرخ شوند. همچنین، فلفل دلمهای خلال شده را به پیازها اضافه میکنیم تا کمی تفت بخورد.
مرحله نهم
در این مرحله، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به مخلوط پیاز و فلفل دلمهای اضافه کرده و هم میزنیم تا زردچوبه هم تفت بخورد. سپس مرغهای سرخ شده را به این مخلوط اضافه کرده و با حدود ۴ لیوان آب جوش، میگذاریم با حرارت ملایم بپزند.
مرحله دهم
در پایان پخت مرغ، باید حدود نصف لیوان آب داخل مرغها باقی بماند تا بتوانیم آن را کنار غذا سرو کنیم. در آخر کمی زعفران دمکرده داخل مرغها اضافه میکنیم تا عطر و رنگ خوبی بگیرد و آن را با والک پلوی زعفرانی سرو میکنیم.