مواد لازم و آموزش پای چوپان برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش پای چوپان
حدود سال ۱۷۹۱ میلادی، وقتی سیبزمینی به عنوان یک غذای ارزان در دسترس مردم فقیر قرار گرفت، غذایی به نام پای کلبهای به وجود آمد که از آن زمان این غذا برای این قشر محبوب شد. اما در سال ۱۸۵۴، نام پای چوپان به این غذا داده شد. در انگلستان، وقتی از گوشت گوسفند در این غذا استفاده شود، به آن پای چوپان میگویند و اگر از گوشت گاو استفاده کنند، به آن پای کلبه میگویند. با این حال، این دو پای به طور کلی به یک شکل تهیه میشوند و تفاوت چندانی ندارند. این غذا در کشورهای مختلف نامهای متفاوتی دارد. همچنین برای کسانی که گوشت نمیخورند، میتوان به جای گوشت چرخ کرده از سویا استفاده کرد. اگر میخواهید آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه پای چوپان را ببینید، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم پای چوپان | |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
سیب زمینی خرد شده | ۸۰۰ گرم |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
شیر | یک سوم پیمانه |
کره | ۷۰ گرم |
نخود فرنگی پخته شده | یک سوم پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
هویج خرد شده | یک سوم پیمانه |
گوجه فرنگی | ۱ پیمانه |
آب لیمو ترش | ۱ عدد |
جعفری خرد شده | ۱ پیمانه |
سیر | ۲ حبه |
زردچوبه | ۱ قاشق چای خوری |
فلفل قرمز | ۱ قاشق چای خوری |
پودر تخم گشنیز | ۱ قاشق چای خوری |
پاپریکا | ۱ قاشق چای خوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
آموزش پای چوپان
مرحله اول
برای درست کردن پای چوپان، اول پیازها را شسته و پوست میکنیم. بعد یک تابه را با کمی روغن گرم میکنیم. پیازها را به تابه اضافه کرده و تفت میدهیم تا نرم و شفاف شوند.
مرحله دوم
سپس زردچوبه را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. بعد، پودر تخم گشنیز، فلفل قرمز و پاپریکا را اضافه کرده و کمی دیگر تفت میدهیم تا عطر ادویهها آزاد شود.
مرحله سوم
حال، گوشت چرخکرده را به مخلوط اضافه میکنیم. بعد از اینکه کمی تفت خورد، سیر له شده، نخود فرنگی پخته و هویج خرد شده را اضافه کرده و دوباره تفت میدهیم. در آخر نمک و فلفل را اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
بعد پودر گوجهفرنگی را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا مخلوط روی حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه بپزد. میتوانیم از پوره گوجهفرنگی آماده استفاده کنیم که به جای رب گوجهفرنگی به کار میرود و یا از پودر گوجهفرنگی خانگی استفاده کنیم.
مرحله پنجم
اگر خواستید، میتوانید یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی هم به مخلوط اضافه کنید تا طعم و رنگ غذا بهتر شود. بعد از پخت، مقداری آبلیمو به مخلوط اضافه کرده و حرارت را خاموش میکنیم.
مرحله ششم
در همین حین که گوشت در حال پخت است، سیبزمینیها را شسته و پوست میکنیم. سپس آنها را با مقداری آب و نمک در یک قابلمه میریزیم و روی حرارت میگذاریم تا بپزند و آب سیبزمینیها کاملاً بخار شود.
مرحله هفتم
سپس با یک وسیله مثل پوتیتو رایسر یا صافی، سیبزمینیها را له کرده تا کاملاً نرم و یکنواخت شوند. بعد کره نرمشده، شیر و کمی فلفل سیاه را به آنها اضافه میکنیم.
مرحله هشتم
در یک ظرف مناسب، یک لایه از مخلوط گوشتی را میریزیم. سپس مقداری جعفری خرد شده روی آن میپاشیم. بعد یک لایه پوره سیبزمینی روی آن میریزیم و با پشت قاشق خوب صاف میکنیم. با چنگال روی پوره سیبزمینی خطوطی ایجاد میکنیم.
مرحله نهم
فر را روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم میکنیم. میتوانیم همه مخلوطها را در یک ظرف بزرگ یا در ظرفهای کوچکتر تهیه کنیم. بعد از این که مواد را به خوبی در ظرف چیدیم، به مدت ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که روی سیبزمینیها طلایی شود آنها را در فر میگذاریم.