مواد لازم و آموزش پلوی سبزیجات برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش پلوی سبزیجات
پلوی سبزیجات یا سبزیجات پلو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب است که در نقاط مختلف دنیا تهیه میشود و دستورهای بسیار متنوعی دارد. این پلوی خوشمزه به صورت کاملاً گیاهی پخته میشود و از هیچ نوع گوشتی استفاده نمیشود. اما اگر دوست دارید میتوانید هنگام تهیه این غذا مقداری گوشت مرغ یا گوشت قرمز هم به آن اضافه کنید. مواد غذایی و سبزیجاتی که میتوانید در این غذا بکار ببرید بسیار متنوعاند، بنابراین میتوانید از سبزیجات و مواد غذایی که بیشتر دوست دارید استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با این دستور پخت، ادامه مطلب را در سایت آموزشی رضیم دنبال کنید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
برنج | 4 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
گوجه فرنگی پوره شده | 3 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
هویج | 1 عدد درشت |
نخود فرنگی | ½ پیمانه |
ذرت | ½ پیمانه |
فلفل دلمه ای | 1 عدد |
فلفل سبز | 2 عدد |
قارچ | 200 گرم |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
کاری و آویشن | به مقدار کافی |
پاپریکا و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت پلو سبزیجات
مرحله اول
برای تهیه پلوی سبزیجات خوشمزه و زیبا، ابتدا گوجه فرنگیها را خوب میشوییم، سپس پوست آنها را میگیریم و با رنده ریز خرد میکنیم و کنار میگذاریم. همچنین پیاز را هم پوست گرفته و میشوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی کوچک خرد میکنیم.
“`
مرحله دوم
در این مرحله فلفل دلمهای و فلفل را شسته و کلاهک و هستههای آنها را جدا میکنیم. سپس آنها را روی تخته آشپزخانه به صورت قطعات کوچک خرد میکنیم. سیرها را هم پوست کرده، میشوییم و خرد میکنیم.
مرحله سوم
سپس یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مقداری روغن داخل آن میریزیم. پیاز و سیرها را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم تا کمی نرم شوند. حالا رب گوجهفرنگی را اضافه میکنیم و به مدت ۱ دقیقه تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله چهارم
بعد پوره گوجهفرنگی را اضافه کرده و روی مواد کمی آویشن، فلفل سفید، کاری و نمک میپاشیم. مواد را تفت میدهیم و درب قابلمه را میگذاریم تا با حرارت کم به مدت ۱۵ دقیقه بپزند و آب پوره گوجهفرنگی تبخیر شود.
مرحله پنجم
در این مدت قارچها را پوست کرده، میشوییم و از وسط نصف میکنیم و به صورت ورقهای خرد میکنیم. سپس برنج را شسته و آب آن را خالی کرده و به مواد اضافه میکنیم.
مرحله ششم
سپس آب را بر اساس مقدار برنج، به آن اضافه میکنیم (مثل دم انداختن برنج) و مواد را هم میزنیم. حالا روی قابلمه را با فویل میپوشانیم و سپس درب آن را میگذاریم تا برنج به مدت ۲۰ دقیقه به خوبی بپزد.
مرحله هفتم
در این مدت یک تابه را روی حرارت قرار میدهیم و مقداری کره داخل آن میریزیم. قارچهای خرد شده را به آن اضافه میکنیم و کمی آویشن، فلفل، پودر سیر و نمک روی آنها میپاشیم. سپس به مدت ۵ دقیقه مداوم قارچها را با ادویهها تفت میدهیم.
مرحله هشتم
پس از تفت دادن قارچها، آنها را داخل بشقابی میریزیم. هویجها را با پوستکن تمیز کرده، میشوییم و از وسط نصف میکنیم. سپس به صورت نگینی خرد کرده و داخل همان تابه میریزیم.
مرحله نهم
حالا تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و کمی تفت میدهیم تا هویجها نرم شوند. سپس فلفل دلمهایهای خرد شده و فلفل سبز را به هویج اضافه میکنیم و آنها را تفت میدهیم تا نرم شوند. حالا نخودفرنگی و ذرتها را هم اضافه میکنیم.
مرحله دهم
در این مرحله ادویه کاری، آویشن، پاپریکا، فلفل سیاه و مقداری نمک را روی مواد میپاشیم و همهی مواد را هم میزنیم تا ادویهها طعم بگیرند و سبزیجات نرم شوند.
مرحله یازدهم
بعد از اینکه برنج پخته شد، سبزیجات و قارچهای تفت داده شده را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم. اجازه میدهیم برنج به مدت ۱۵ دقیقه دیگر بپزد. سپس آن را در دیس میکشیم و نوش جان میکنیم.