مواد لازم و آموزش پلو بندری برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش پلو بندری
پلو بندری یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه جنوب ایران است که هر شهر طرز تهیه خاص خود را دارد. اگر میخواهید با نحوه تهیه این غذا در خوزستان و هرمزگان آشنا شوید، ادامه مطلب را بخوانید و با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۵ نفر | |
برنج محلی | ۴ پیمانه |
تن ماهی | ۲ قوطی |
پیاز بزرگ | ۲ عدد |
شوید تازه خرد شده | ۱ لیوان بزرگ |
گوجه فرنگی متوسط | ۳ عدد |
سیر درشت | ۳ حبه |
پودر تخم گشنیز | یک قاشق چایخوری |
زردچوبه | یک قاشق مرباخوری |
فلفل سبز تند متوسط | ۲ عدد |
زعفران دم کرده | ۳/۱ فنجان |
روغن مایع و آب | به مقدار لازم |
ادویه ماهی | ۱ قاشق مربا خوری |
ادویه پلویی | ۱ قاشق مرباخوری |
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز | به مقدار لازم |
آموزش پلو بندری
مرحله اول
برای درست کردن پلو بندری خوشمزه، ابتدا پیازها را به صورت ریز خرد کنید. سپس در یک تابه کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، پیازها را به آن اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا کمی طلایی شوند.
مرحله دوم
حالا سیرها را نیز به صورت ریز خرد کرده و به تابه اضافه کنید. کمی آن را تفت دهید تا عطر سیر پخش شود. سپس زردچوبه را به ترکیب اضافه کنید و دوباره کمی تفت دهید تا پیاز و سیر رنگ زیبا و طلایی بگیرند.
مرحله سوم
سپس فلفلهای سبز را خرد کرده و به مخلوط اضافه کنید. آنها را حدود یک دقیقه تفت دهید. اگر نمیخواهید که پلو خیلی تند شود، میتوانید فقط از یک فلفل استفاده کنید.
“`html
مرحله چهارم
حالا تن ماهی که قبلاً به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوشیده و روغنش گرفته شده را به سایر مواد اضافه کنید و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید تا تکههای ماهی خوب از هم جدا شوند.
مرحله پنجم
اکنون نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، ادویه مخصوص ماهی، ادویه مخصوص پلویی، زردچوبه و پودر تخم گیشنیز را به مواد اضافه کنید و همه چیز را با هم مخلوط کنید. به مدت ۱ الی ۲ دقیقه تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
مرحله ششم
سپس گوجهها را که قبلاً شستهاید، پوست کنید و ریز خرد کنید. آنها را به ترکیب اضافه کنید و خوب تفت دهید تا گوجهها نرم و تقریباً پوره مانند شوند.
مرحله هفتم
حالا شوید تازه را خرد کنید و حدود یک لیوان بزرگ از آن را به مواد اضافه کنید. دو دقیقه تفت دهید و سپس یک لیوان آب به مواد اضافه کنید.
مرحله هشتم
وقتی آب به جوش آمد، اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه به آرامی جوش بزند تا آب کاملاً به بافت میانی مواد نفوذ کند و همه چیز به خوبی پخته شود. سپس حرارت را خاموش کنید.
مرحله نهم
در این مرحله، ۵ تا ۶ لیوان آب را در قابلمه بریزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
مرحله دهم
حالا برنجها را به آب جوش اضافه کنید و بگذارید حدود ۳/۲ آب به خورد برنجها برود، سپس مواد پخته شده را روی برنج بریزید و به آرامی هم بزنید تا ترکیب شوند.
نکته: اگر برنج شما تازه نیست، بهتر است آن را یک و نیم تا ۲ ساعت قبل از پخت در آب خیس کنید.
مرحله یازدهم
اگر میخواهید کته با تهدیگ برنجی درست کنید، مقداری زعفران را روی مواد بپاشید و هم بزنید. سپس برنج را به شکل گنبدی جمع کنید و دمکنی را بگذارید و شعله را کم کنید تا برنج به خوبی دم بکشد.
مرحله دوازدهم
اگر میخواهید ته دیگ نان یا سیبزمینی داشته باشید، برنج را قبل از دم گذاشتن از قابلمه بیرون بیاورید و در ظرف دیگری بریزید. سپس قابلمه را بشویید و خشک کنید.
نکته: میتوانید برای تهیه ته دیگ از یک قابلمه دیگر استفاده کنید.
مرحله سیزدهم
حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید تا گرم شود. برای تهیه تهدیگ، نان یا سیبزمینیهای حلقهای را در کف قابلمه بچینید.
مرحله چهاردهم
روی ته دیگ یک لایه برنج اضافه کنید و بعد چند قاشق از زعفران دم کرده را روی آن بریزید. دوباره یک لایه برنج و چند قاشق زعفران بریزید تا همه مواد تمام شود.
مرحله پانزدهم
وقتی برنج و زعفران تمام شد، دمکنی را بگذارید تا پلو بندری روی حرارت ملایم خوب دم بکشد. بعد از حدود یک ساعت، پلو را از روی حرارت بردارید. در نهایت، پلو بندری را در ظرف مناسب بکشید و با انواع دورچین، سالاد دلخواه، ترشی بندری و یا سبزی خوردن سرو کنید.