مواد لازم و آموزش پلو سبزیجات با مرغ برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش پلو سبزیجات با مرغ
پلو سبزیجات با مرغ یکی از غذای های خوشمزه و معروف است که زیرمجموعه غذاهای پلویی قرار می گیرد. اگر غذاهایی همچون پلو مخلوط و استانبولی پلو را دوست دارید، حتماً باید این غذای خوشمزه را هم امتحان کنید. برای آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه پلو سبزیجات با مرغ، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۶ نفر | |
برنج | ۵ پیمانه |
سینه مرغ کامل | ۱ عدد |
فلفل دلمه زرد، قرمز و سبز | ½ فلفل از هر کدام |
هویج | ۲ عدد |
قارچ | ۲۵۰ گرم |
سیب زمینی | ۲ عدد درشت |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر سیر و پودر پیاز | هر کدام ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن، زردچوبه و فلفل قرمز | به مقدار کافی |
آموزش پلو سبزیجات با مرغ
مرحله اول
برای تهیه پلو سبزیجات با مرغ، ابتدا برنج را با آب ولرم و ۱ قاشق چایخوری نمک خیس میکنیم. اگر برنج تازه باشد، باید بیشتر خیس بخورد، ولی برنج قدیمی و هندی نیاز به خیساندن کمی دارند.
مرحله دوم
سیب زمینیها را پوست کنده و به شکل مکعبی برش میزنیم و سپس با آب سرد میشوییم تا نشاسته اضافی آنها از بین برود. بعد یک تابه روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن به آن اضافه میکنیم.
مرحله سوم
سیب زمینیها را همراه با مقداری زردچوبه به تابه میافزاییم و خوب سرخ میکنیم، سپس آنها را از تابه خارج کرده و کنار میگذاریم. در ادامه گوشت مرغ را به تکههای کوچک خرد میکنیم و با کمی روغن به تابه اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
برای خوشمزهتر شدن گوشت مرغ، کمی نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر سیر و پودر پیاز به آن اضافه کرده و تفت میدهیم تا خوب سرخ شود. برای رنگ بهتر تکههای مرغ، کمی زعفران دم کرده هم میزنیم.
مرحله پنجم
بعد از سرخ شدن مرغ، آن را از تابه خارج کرده و کنار میگذاریم. سپس هویج، قارچ و فلفل دلمهای را نیز به صورت نگینی خرد کرده و با کمی روغن به تابه میافزاییم.
“““html
و به خوبی تفت میدهیم تا آب اضافی آنها گرفته شده و سرخ شوند.
مرحله ششم
در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر میکنیم و یک قاشق غذاخوری روغن و ۱ قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه میکنیم. سپس قابلمه را روی حرارت زیاد میگذاریم تا آب سریعتر به جوش بیاید.
مرحله هفتم
بعد از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، برنجی که خیس شده را به قابلمه اضافه میکنیم و حدود ۶ تا ۸ دقیقه زمان میدهیم تا برنج کمی پخته شود. به یاد داشته باشید که اگر میخواهید برنج را با مواد دیگری مخلوط کنید، بهتر است برنج را کمی بیشتر آبکشی کنید.
مرحله هشتم
زمانی که دانههای برنج نرم شدند و مغزشان کمی سفت بود، برنج را آبکش میکنیم. سپس کف قابلمهای که برای پخت برنج در نظر گرفتهایم را با ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری روغن مایع به خوبی چرب میکنیم.
مرحله نهم
حالا زعفران دم کرده را به طور یکنواخت در کف قابلمه میریزیم. سپس یک لایه برنج به ضخامت یک سانتیمتر در کف قابلمه ریخته و با زعفران مخلوط میکنیم. بعد، باقی برنج و سبزیجات را به صورت لایهای اضافه میکنیم.
مرحله دهم
به این صورت، روی برنج مقداری مرغ، قارچ، فلفل دلمهای و سیبزمینی میریزیم. سپس یک لایه برنج دیگر میریزیم. این کار را ادامه میدهیم تا تمام مواد را به صورت لایهای درون قابلمه بریزیم و سپس در وسط برنج یک سوراخ ایجاد میکنیم.
مرحله یازدهم
در این مرحله، یک دمکنی روی درب قابلمه قرار میدهیم و آن را روی حرارت زیاد میگذاریم تا بخار درون قابلمه بپیچد. سپس یک شعله پخشکن زیر قابلمه قرار داده و حرارت را ملایمتر میکنیم تا برنج به مدت ۴۰ دقیقه بخار بپزد.
مرحله دوازدهم
پس از اینکه برنج آماده شد، دور آن را با یک کفگیر آزاد میکنیم تا بتوانیم برنج را به صورت قالبی درآوریم. سپس یک دیس مناسب روی درب قابلمه قرار میدهیم و آن را روی دیس برمیگردانیم و به همراه سالاد شیرازی ( روش درست کردن سالاد شیرازی اصل ) سرو میکنیم.