مواد لازم و آموزش پلو مرغ بهشهری خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش پلو مرغ بهشهری
پلو مرغ بهشهری یکی از غذاهای سنتی ایران است که ریشه آن به شهر بهشهر برمیگردد. برای یادگیری این آموزش آشپزی بهشهری در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
برنج | ۲ پیمانه |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
فیله مرغ | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
سیر | ۲ حبه |
رب انار | ۳ قاشق غذاخوری |
رب آلوچه | ۲ قاشق غذاخوری |
رب نارنج | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت پلو مرغ بهشهری
تفت دادن سیر و پیاز
برای تهیه پلو مرغ بهشهری خوشمزه، ابتدا پیاز و سیر را ریز خرد میکنیم. سپس آنها را با مقداری روغن در یک تابه مناسب میریزیم. تابه را روی حرارت ملایم میگذاریم و سیر و پیاز را چند دقیقه تفت میدهیم.
تفت دادن گوشت مرغ
بعد از اینکه سیر و پیاز نرم شدند، گوشت مرغ را به صورت مکعبی خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم. خوب تفت میدهیم تا رنگ گوشت عوض شود و سرخ شود. سپس کمی زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه میکنیم.
اضافه کردن ربهای انار، آلوچه و نارنج
پس از یک دقیقه تفت دادن، ربهای انار، آلوچه و نارنج را با کمی آب جوش رقیق میکنیم و به تابه اضافه میکنیم. مواد را خوب مخلوط میکنیم تا یکنواخت شوند و سپس اجازه میدهیم مرغ بپزد و آب تابه کم شود.
خیساندن برنج
وقتی آب تابه کم شد، آن را از روی حرارت کنار میگذاریم. در همین حال، برنج را بسته به نوعش بین ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت خیس میکنیم. سیبزمینیها را به صورت حبهای خرد کرده و با آب سرد میشوییم.
سرخ کردن سیب زمینی ها
در این مرحله، یک تابه مناسب را روی حرارت میگذاریم و مقداری روغن اضافه میکنیم. سپس سیبزمینیها را اضافه کرده و به خوبی تفت میدهیم تا کاملاً سرخ شوند، سپس آنها را از تابه بیرون میآوریم و کنار می گذاریم.
قرار دادن قابلمه آب روی حرارت و اضافه کردن برنج
در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نصف آب پر میکنیم و آن را روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع و ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه میکنیم و سپس برنج خیسانده شده را داخل آب میریزیم.
آبکش کردن برنج
حالا به برنج اجازه میدهیم به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه بپزد. وقتی دور دانههای برنج نرم شد و مغزشان هنوز محکم بود، برنج را آبکشی میکنیم. سپس یک قابلمه مناسب را روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن داخل آن میریزیم.
اضافه کردن مخلوط گوشت مرغ روی برنج
در این مرحله، بسته به سلیقه خود، مقداری نان لواش یا سیبزمینی برشخورده را برای تهدیگ در کف قابلمه قرار میدهیم. سپس روی تهدیگ را با برنج میپوشانیم و مقداری از مخلوط گوشت مرغ و سیبزمینی سرخکرده را روی برنج میریزیم.
قرار دادن مواد در قابلمه به صورت لایه ای
به همین ترتیب، برنج، گوشت مرغ و سیبزمینی سرخکرده را به صورت لایهای در قابلمه میریزیم. بعد به آرامی زعفران دمکرده را روی برنج میپاشیم و درب قابلمه را میگذاریم تا برنج با حرارت ملایم دم بکشد.
دم کشیدن برنج
برنج تقریباً به ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان نیاز دارد تا دم بکشد. وقتی غذا آماده شد، آن را به خوبی در قابلمه مخلوط میکنیم و سپس در ظرف مورد نظر سرو میکنیم. میتوانیم تزیین کرده و به همراه تکههای گوشت مرغ سرو کنیم.