مواد لازم

مواد لازم و آموزش پنیر خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

آموزش پنیر

پنیر یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در دنیا است که معمولاً در وعده صبحانه مصرف می‌شود. برای یادگیری تهیه پنیر خانگی، با ما در رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه پنیر خانگی
شیر ۱۰ کیلوگرم
مایه پنیر نوک قاشق چایخوری
نمک ¾ بسته

روش تهیه پنیر خانگی

رسیدن شیر به دمای محیط

برای تهیه پنیر خانگی، از شیر خام استفاده کنید و از شیر پخته یا پاستوریزه استفاده نکنید. ابتدا شیر را از یخچال خارج کنید و بگذارید در دمای محیط بماند تا به دمای اتاق برسد.

اضافه کردن مایه پنیر را به شیر

سپس مایه پنیر را به شیر اضافه کنید و خوب هم بزنید. در این مرحله درب ظرف را ببندید و بگذارید یک ساعت بماند تا شیر کمی غلیظ شود. بعد از یک ساعت، شیر باید شبیه ماست شود.

ریختن شیر درون پارچه

یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و یک آبکش روی درب آن قرار دهید، به طوری که آبکش با کف قابلمه تماس نداشته باشد. داخل آبکش یک پارچه توری بیندازید و سپس شیر غلیظ شده را درون پارچه بریزید.

شکل گرفتن پنیر

حالا صبر کنید تا آب اضافی پنیر خارج شود و در قابلمه جمع شود. سپس لبه‌های پارچه را روی پنیر برگردانید و یک جسم سنگین روی آن بگذارید تا پنیر شکل بگیرد. پنیر باید حدود ۵ تا ۶ ساعت در این حالت بماند.

برش تکه های پنیر

زمانی که پنیر حالت گرفت، آن را برش بزنید و تکه‌های پنیر را در نمک بغلتانید. آب اضافی جمع شده در قابلمه را در ظرفی که برای نگهداری پنیر در نظر گرفته‌اید، بریزید.

اضافه کردن نمک

تکه‌های پنیر را که در نمک غلتانده‌اید، در آب پنیر قرار دهید. بهتر است مقداری نمک هم به آب پنیر اضافه کنید تا طعم پنیر بهتر شود. توجه داشته باشید که در این مرحله پنیرها بسیار نرم و لطیف هستند.

استراحت دادن

پس از چند روز که پنیر در آب نمک بماند، سفت‌تر می‌شود و بافتی شبیه پنیر لیقوان پیدا می‌کند. بهتر است حداقل یک ماه بعد از تهیه پنیر، آن را مصرف کنید تا از مسمومیت با شیر خام جلوگیری شود.

نکات تهیه پنیر صبحانه

جایگزین مایه پنیر

گاهی اوقات ممکن است نتوانید مایه پنیر یا قرص پنیر را به راحتی پیدا کنید. به همین دلیل ما چند گزینه جایگزین برای مایه پنیر پیشنهاد می‌کنیم. برای بریده شدن شیر می‌توانید علاوه بر مایه پنیر از سرکه سفید یا ماست ترش نیز استفاده کنید.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا