مواد لازم و آموزش پنیر پیتزا خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش پنیر پیتزا
پنیر پیتزا یا پنیر موزارلا نوعی پنیر محبوب در سرتاسر جهان است که در تهیه غذاهای مختلف به کار میرود. اگر میخواهید طرز تهیه آن را یاد بگیرید، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴۰۰ گرم پنیر پیتزا | |
شیر تازه گاو | ۴ لیتر |
سرکه سفید | ۱ پیمانه |
دستور تهیه پنیر پیتزا
قرار دادن شیر روی حرارت
برای درست کردن پنیر پیتزای خوشمزه، ابتدا شیر را در یک قابلمه مناسب بریزید و آن را روی حرارت متوسط بگذارید تا دما به ۴۰ تا ۴۵ درجه سانتیگراد برسد. اگر دماسنج دارید، کار شما خیلی آسانتر میشود و میتوانید دما را با آن چک کنید.
اگر دماسنج ندارید، میتوانید با انگشت خود دما را امتحان کنید. انگشت خود را داخل شیر بزنید، اگر گرما را حس کنید و دستتان نسوزد، یعنی دما بین ۴۰ تا ۴۵ درجه است.
اضافه کردن سرکه به شیر
زمانی که شیر به دمای موردنظر رسید، حرارت را خاموش کنید و سرکه را به شیر اضافه کنید. اکنون به مدت ۵ دقیقه هم بزنید تا سرکه و شیر به خوبی با هم ترکیب شوند و شیر دلمه ببندد.
ورز دادن دلمه های شیر
سپس درب قابلمه را ببندید و به مدت ۳۰ دقیقه به آن زمان دهید تا خوب دلمه ببندد. بعد از ۳۰ دقیقه، دلمههای شیر را از قابلمه خارج کنید و با دست ورز دهید تا آب اضافی آن خارج شود.
اضافه کردن نمک
بعد از اینکه آب اضافی پنیر گرفته شد، ۳ قاشق غذاخوری نمک به آب پنیر (مایع باقیمانده از شیر) اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا نمک حل شود. سپس آب پنیر را روی حرارت متوسط بگذارید تا دما به ۶۰ تا ۶۵ درجه برسد.
قرار دادن پنیر در آب پنیر
اگر بخواهید دما را با انگشت خود آزمایش کنید، باید زمانی که انگشت خود را درون آب پنیر میزنید، نتوانید آن را بیشتر از ۲ ثانیه نگه دارید. سپس، پنیر را به مدت یک دقیقه سه بار در آب پنیر قرار دهید.
ورز دادن
سپس پنیر را از آب پنیر خارج کرده و با دست ورز دهید تا کشدار شود. بعد از اینکه سه بار در آب قرار دادید و ورز دادید، یک کاسه بزرگ آب و یخ آماده کنید و پنیر را در آن شکل دهید تا شکل آن ثابت شود.
نکته مهم
حالا پنیر شما آماده است و میتوانید از آن در انواع غذاها استفاده کنید. پنیر پیتزا را میتوانید در مخلوط آب و نمک در یخچال به مدت ۱ هفته نگهداری کنید، و برای نگهداری طولانیمدت، آن را در کیسه فریزر قرار داده و در فریزر بگذارید تا یک ماه سالم بماند.