مواد لازم و آموزش پیازو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش پیازو
برای دوست داران غذاهای سنتی و معتبر ایرانی، امروز میخواهیم شما را با یکی از خوراکهای خوشمزه استان زنجان آشنا کنیم. حتماً شما هم گاهی از تهیه غذاهای تکراری خسته شدهاید و به دنبال یک ایده جدید برای پخت غذا هستید. ما به شما پیشنهاد میکنیم این مطلب را تا انتها بخوانید تا طرز تهیه غذایی متفاوت و بسیار خوشمزه به نام “پیازو” را یاد بگیرید. اگر به امتحان کردن طعمهای جدید علاقه دارید، این غذا برای شما انتخابی عالی است. پیازو نه تنها طعم خوبی دارد، بلکه به دلیل مواد مغذی آن، ویتامین و پروتئین لازم برای بدنتان را هم تأمین میکند. پس بیمعطلی همراه ما برای تهیه این پیازو خوشمزه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
عدس و لپه پخته شده | 1 لیوان |
زردآلو و آلوچه | 1 لیوان |
گردوی خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
سیب زمینی نگینی | 2 عدد |
نعنا و ترخون (اختیاری) | 1 تا 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آموزش پیازو
مرحله اول
برای شروع، ابتدا عدس و لپه را در یک کاسه خیس کنید و آب آن را چند بار تعویض کنید. زردآلو و آلوچه را هم چند بار بشویید تا گرد و غبار آنها پاک شود و سپس آنها را به مدت چند ساعت در آب گرم خیس کنید.
مرحله دوم
در این مرحله باید بدانید که لپه و عدس به نسبت دیگر حبوبات نفخ کمتری دارند و به همین دلیل نیازی نیست مدت زیادی در آب بخیسانید. حالا یک قابلمه روی حرارت قرار دهید و کف آن را با مقداری روغن چرب کنید.
مرحله سوم
اکنون یک عدد پیاز را بشویید و به صورت نگینی یا رنده شده خرد کنید. سپس آن را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا کمی طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
مرحله چهارم
در این مرحله به مخلوط گوشت و پیاز ادویهها را اضافه کنید و هم بزنید تا طعم و عطر آن به گوشت برود. مقداری رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و در نهایت لپه و عدس را نیز به مخلوط بیفزایید.
“““html
و گردو را در قابلمه ریخته و تمامی مواد را با یکدیگر ترکیب نمایید.
مرحله پنجم
تفت دادن حبوبات و رب در روغن باعث میشود که بوی خامی آنها از بین برود. بعد از آن، کمی آب به قابلمه اضافه کنید تا حبوبات و گوشت به خوبی بپزد. توجه داشته باشید که حرارت باید متوسط باشد تا غذا به خوبی پخته شود.
مرحله ششم
همچنین میتوانید لپه و عدس را در قابلمههای جداگانه بپزید. دو تا سیبزمینی را بشویید، پوست آنها را بکنید و به صورت نگینی خرد کنید. در مرحله آخر، سیبزمینیهای خردشده را به قابلمه اضافه کنید تا پخته شوند.
مرحله هفتم
در این مرحله اجازه دهید که مواد داخل قابلمه به یک سس غلیظ تبدیل شود. در انتهای پخت، آلوچه و زردآلوها را به غذا اضافه کنید تا طعم ترش آنها به غذا برسد. بهتر است هر از گاهی آب قابلمه را چک کنید تا ته نگیرد.
مرحله هشتم
وقتی که غذا به طور کامل پخته شد، آن را در ظرفی سرو کنید و با نان داغ، ترشی و سبزی تازه همراه با خانوادهتان میل کنید. این غذای خوشمزه نه تنها طعمی عالی دارد، بلکه ظاهر جذاب و اشتها برانگیزی نیز دارد.