مواد لازم و آموزش پیراشکی عدس برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش پیراشکی عدس
پیراشکی به خاطر مواد خوشمزه و سالمی که دارد، غذایی است که همه از آن خوششان میآید و برای سلامتی مفید است. در بازار، پیراشکیهای آماده زیادی وجود دارد که افراد میتوانند به راحتی و با قیمت کم تهیه کنند. از انواع محبوب پیراشکی در خانوادههای ایرانی میتوان به پیراشکی مرغ، پیراشکی قارچ و پیراشکی گوشت اشاره کرد. ما میخواهیم یک گزینه خوشمزه دیگر به نام پیراشکی عدس را معرفی کنیم که میتوانید آن را به عنوان یک وعده غذایی یا عصرانه خوشمزه انتخاب کنید. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تهیه پیراشکی عدس، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای خمیر پیراشکی | |
آرد | ۴ لیوان |
شیر ولرم | ۱ لیوان |
روغن مایع | ۶ قاشق غذا خوری |
نمک | ۱ قاشق چای خوری |
سفیده تخم مرغ | ۱ عدد |
خمیر مایه | ۱ قاشق غذا خوری |
شکر | ۱ قاشق چای خوری |
آب ولرم | نصف لیوان |
مواد میانی پیراشکی | |
عدس | ۱ لیوان |
سیب زمینی متوسط | ۱ عدد |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۱۵۰ گرم |
نمک، پودر آویشن و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
آبلیمو | ۱ قاشق غذا خوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
فلفل دلمه ای | ۱ عدد |
آموزش پیراشکی عدس
مرحله اول
برای تهیه پیراشکی عدس خوشمزه، ابتدا خمیر آن را درست میکنیم. یک ظرف بردارید و نصف لیوان آب ولرم به آن بریزید. سپس خمیر مایه و شکر را اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید. بگذارید این مخلوط به مدت ۱۵ دقیقه بماند تا خمیر مایه عمل بیاید و حباب بزند.
مرحله دوم
در یک ظرف جدا، سفیده تخم مرغ را از زردهاش جدا کنید و به آن اضافه کنید. زرده تخم مرغ را برای روی پیراشکیها نگه میداریم. نمک و مقداری روغن مایع به سفیده اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. سپس خمیر مایهای که عمل آمده را به آن اضافه کنید و همچنین شیر ولرم، و همهی این مخلوطها را با هم ترکیب کنید.
مرحله سوم
حالا کم کم آرد الک شده را اضافه کنید و خوب ورز دهید تا خمیری نرم و لطیف شکل بگیرد. آرد را تا وقتی که خمیر به دست نچسبد، اضافه کنید. توجه کنید که اگر آرد زیاد اضافه کنید، خمیر نرمیش را از دست میدهد. وقتی خمیر آماده شد، کف ظرف را چرب کنید و خمیر را در آن بگذارید.
مرحله چهارم
حالا یک پارچه روی خمیر بگذارید و آن را در جای گرم به مدت ۲ ساعت بگذارید. در این زمان میتوانید مواد داخل پیراشکی را آماده کنید. عدسهایی که از قبل خیساندهاید را با آب و کمی نمک بپزید و کنار بگذارید. سیبزمینی را هم به صورت نگینی خرد کرده و در روغن سرخ کنید.
مرحله پنجم
پیاز را ریز خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید. همچنین نمک، پودر آویشن، فلفل سیاه و آبلیمو را هم به آن بیفزایید و همه را تفت دهید. بعد از کمی تفت دادن، رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و سپس فلفل دلمهای خرد شده را به مخلوط اضافه کنید.
مرحله ششم
حال عدسهای پخته شده و سیبزمینیهای سرخ شده را به مخلوط گوشتی اضافه کنید و همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید. وقتی خمیر به دو برابر حجم رسید، یک سطح صاف را چرب یا آرد پاشی کنید و مقداری از خمیر را با وردنه باز کنید.
مرحله هفتم
با استفاده از یک کاتر دایرهای یا دهانه لیوان، خمیر را قالب بزنید. سپس یک قاشق سس کچاپ وسط خمیر بمالید، سپس یک قاشق از مخلوط گوشت و عدس را روی آن قرار دهید و اگر دوست دارید، کمی پنیر پیتزا نیز اضافه کنید. خمیر را روی مواد بچرخانید و مانند بقچه ببندید.
مرحله هشتم
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و پیراشکیها را یکی یکی در سینی بچینید. برای رومال، زرده تخممرغ را با یک قاشق زعفران دم کرده و چند قطره روغن مخلوط کنید تا یکنواخت شود.
مرحله نهم
حالا با فرچه روی پیراشکیها را با مخلوط زعفران بمالید. کمی کنجد و تخم خرفه نیز روی آنها بپاشید. سپس پیراشکیها را در فر که از قبل به دمای ۱۸۰ درجه گرم شده، به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید. در پایان، ۳ یا ۴ دقیقه گریل بالای فر را روشن کنید تا روی پیراشکیها هم طلایی شود.