مواد لازم و آموزش پیراشکی گل خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
طرز تهیه پیراشکی گل
پیراشکی نوعی نان پر شده با مواد مختلف است که با استفاده از مخمر تهیه میشود و در آن از پودرهای پفزا استفاده نمیشود. پیراشکی گل یکی از غذاهای خوشمزه و زیباست که میتواند به عنوان وعده غذایی یا پیشغذا سرو شود. این پیراشکی را میتوان با مخلوطی از سبزیجات و مرغ پر کرد و در فر پخت. شما میتوانید از هر نوع گوشتی یا سبزیجات دلخواه برای پر کردن آن استفاده کنید. با ما در سایت آموزشی رضیم همراه شوید تا طرز تهیه این پیراشکی خوشمزه را به طور کامل و مرحله به مرحله یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه پیراشکی گل | |
آب ولرم | ۱ پیمانه |
شیر ولرم | نصف پیمانه |
شکر | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
تخممرغ | ۱ عدد |
کره نرم | ۳ قاشق غذاخوری |
خميرمايه خشك | ۲.۵ قاشق چایخوری |
آرد قنادی | ۴ پیمانه |
مواد لازم برای پر کردن | |
سینه مرغ پخته شده | ۱ پیمانه |
هویج پخته و خرد شده | نصف پیمانه |
فلفل دلمهای خرد شده | نصف پیمانه |
قارچ خرد شده | نصف پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
سیر له شده | نصف قاشق چایخوری |
فلفل سبز | ۲ عدد |
پودر پاپریکا | به مقدار لازم |
پودر آویشن | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
پنیر پیتزا | به مقدار لازم |
آموزش پیراشکی گل
مرحله اول
برای درست کردن پیراشکی خوشمزه و شکیل به شکل گل، ابتدا باید خمیر را آماده کنیم. برای این کار، یک کاسه میگیریم و خمیر مایه را به همراه ۱ قاشق غذاخوری شکر داخل آن میریزیم. سپس کمی آب ولرم به آن اضافه کرده و اجازه میدهیم تا خمیر مایه عمل بیاید.
مرحله دوم
پس از آن، کره، نمک و بقیه شکر را به آن اضافه میکنیم. سپس تخممرغ، آب و شیر را نیز به مخلوط اضافه کرده و همه را با هم خوب هم میزنیم تا یکدست شود. بعد، کمکم آرد را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا خمیر کمی جمع شود.
مرحله سوم
حالا خمیر را با دست ورز میدهیم تا نرم و نچسب شود. یک کاسه را چرب کرده و خمیر را درون آن قرار میدهیم. سپس روی آن را با سلفون میپوشانیم و برای ۱ ساعت در دمای اتاق میگذاریم تا به عمل بیاید.
مرحله چهارم
در این زمان، مواد درون پیراشکی را تهیه میکنیم. برای این کار، سینه مرغ را با کمی آب و ادویههای دلخواه میپزیم و سپس ریش ریش میکنیم. یک قابلمه برمیداریم و کمی روغن کنجد در آن میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم. بعد پیاز را شسته و پوست میکنیم.
مرحله پنجم
سپس پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و آن را به روغن اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا نرم و طلایی شود. بعد سیر، هویج، فلفل سبز و فلفل دلمهای را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم. بعد از آن، قارچها را اضافه کرده و در آخر نمک، پودر پاپریکا و آویشن را اضافه میکنیم.
مرحله ششم
مرغ ریش ریش شده را هم به این مخلوط اضافه کرده و همه را تفت میدهیم. سپس این مخلوط را کنار میگذاریم تا سرد شود. وقتی خمیر استراحت کرد و حجمش دو برابر شد، با دست آن را کمی فشار میدهیم. سپس روی میز کار کمی آرد میپاشیم و یک سوم از خمیر را کنار میگذاریم.
مرحله هفتم
از بقیه خمیر به اندازه یک پرتقال چانه میگیرم. سپس یکی یکی چانهها را باز کرده و مقداری از مواد درون پیراشکی و پنیر پیتزا روی آن میریزیم. یک سوم خمیر که کنار گذاشتیم را با وردنه باز میکنیم. سپس قالبی به قطر ۲۳ سانتیمتر را آردپاشی میکنیم.
مرحله هشتم
خمیر را داخل قالب قرار میدهیم. سپس با استفاده از کاتر آن را به هشت قسمت تقسیم میکنیم. محتوای آماده شده را دور تا دور قالب میچینیم. روی خمیر را با زرده تخممرغ رومال میکنیم و خمیرهای برش خورده را از وسط برمیداریم و روی مواد میگذاریم.
مرحله نهم
سپس با یک چاقو روی آن شیارهایی ایجاد میکنیم تا شبیه برگهای گل شود. روی آن را با نایلون میپوشانیم و برای ۱۵ دقیقه دیگر استراحت میدهیم. در این حین، فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا گرم شود. سپس پیراشکی را درون فر گرم قرار میدهیم.
مرحله دهم
پس از ۲۵ تا ۳۰ دقیقه، پیراشکی آماده میشود و روی آن طلایی میشود. اگر بعد از پخت رنگ روی نان طلایی نشده، میتوانیم گریل را روشن کرده تا کمی طلاییتر شود. بعد از آن از فر خارج کرده و اجازه میدهیم تا کمی خنک شود. سپس از قالب درآورده و در ظرف مناسب سرو میکنیم.