مواد لازم و آموزش پیچاق قیمه خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش پیچاق قیمه
پیچاق قیمه یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که اصالت آن به اردبیل برمیگردد. برای یادگیری طرز تهیه این غذا از سایت رضیم همراه ما باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۴۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۴ عدد |
پیاز | ۴ عدد متوسط |
خلال بادام | ½ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۳ قاشق غذاخوری |
کره | ۱۰۰ گرم |
آبغوره یا آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
کاری و پودر هل | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت پیچاق قیمه
خیساندن خلال بادام در آب
برای آمادهسازی خورش پیچاق قیمه اردبیلی، ابتدا خلال بادام را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یک کاسه آب خیس میکنیم تا نرم شود. سپس بادامها را آبکشی کرده و روی یک دستمال میگذاریم تا کاملاً خشک شوند.
تفت دادن خلال بادام
در این مرحله، یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و کره را داخل آن میریزیم. وقتی کره ذوب شد، خلال بادام را به قابلمه اضافه میکنیم و چند دقیقه تفت میدهیم. سپس بادامها را از قابلمه خارج کرده و کنار میگذاریم.
تفت دادن پیاز
حالا پیازها را به صورت خلالی و درشت خرد میکنیم و آنها را به قابلمه اضافه میکنیم. پیازها را خوب تفت میدهیم تا طلایی شوند. سپس گوشت گوسفندی را به قطعات خورشتی خرد کرده و به قابلمه اضافه میکنیم.
تفت دادن گوشت
گوشت را به خوبی تفت میدهیم تا رنگش تغییر کند و کمی سرخ شود. بعد مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه کاری را به آن اضافه میکنیم و ادامه میدهیم.حدود یکی دو دقیقه دیگر، مواد را تفت میدهیم تا با ادویهها کاملاً مخلوط و یکدست شوند.
پخت گوشت
در این مرحله، ۴ پیمانه آب به قابلمه میافزاییم و حرارت را بالا میبریم تا آب سریعتر به جوش بیاید. وقتی آب درون قابلمه جوش آمد، حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم گوشت به خوبی پخته شود.
اضافه کردن زعفران دمکرده و پودر هل
بعد از اینکه گوشت پخت، خلال بادام تفتدادهشده، زعفران دمکرده و پودر هل را به مخلوط اضافه میکنیم و میگذاریم خورش به خوبی جا بیفتد. این خورش باید به صورت کم آب سرو شود، بنابراین باید اجازه دهیم آب اضافی آن تبخیر شود.
اضافه کردن تخم مرغ
پس از اینکه خورش جا افتاد، تخممرغها را روی خورش قرار میدهیم و اجازه میدهیم بپزند. در ادامه مقداری نمک و آبغوره به خورش اضافه میکنیم. در نهایت، این خورش خوشمزه را همراه برنج زعفرانی سرو میکنیم.