مواد لازم

مواد لازم و آموزش چلو گوشت با سس نارنج برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش چلو گوشت با سس نارنج

چلو گوشت با سس نارنج یکی از خوشمزه‌ترین و خاص‌ترین غذاهای ایرانی است که با استفاده از گوشت گوساله نرم و آبدار و طعم دلپذیر سس نارنج درست می‌شود. این غذا شامل ترکیب طعم‌ها و عطرهای خوشایند است که به همراه هم یک وعده غذایی کامل و خوشمزه را شکل می‌دهند. با ترکیبی از زعفران، دارچین و رب نارنج، این غذا انتخابی فوق‌العاده برای مهمانی‌ها و مناسبت‌های خاص است.

برای تهیه چلو گوشت با سس نارنج، اول سیر را در روغن سرخ کنید. بعد، گوشت را که با نمک و فلفل مزه‌دار کرده‌اید اضافه کنید و آن را سرخ کنید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، آن را بیرون بگذارید و پیاز، برگ کرفس، تره فرنگی و زردچوبه را در همان روغن تفت دهید. سپس، گوشت را همراه با آب جوش به مواد اضافه کنید و بگذارید ۲ ساعت بپزد. در نیم ساعت آخر، آب نارنج را اضافه کنید و طعم‌دار کنید. بعد، سس نارنج را با خلال پرتقال، شکر، رب نارنج و کره درست کنید و در نهایت دارچین و زعفران را اضافه کنید و این غذا را با برنج چلو سرو کنید.

“““html

مواد لازم مقدار
روغن به مقدار لازم
پیاز قرمز متوسط ۱ عدد، خرد شده به صورت نگینی
زعفران دم کرده غلیظ ۴ قاشق غذاخوری
گوشت گوساله مغز ران یا سردست ۶۰۰ گرم
زردچوبه ۲ قاشق چایخوری
برگ کرفس ساطوری، یک لیوان
خلال پرتقال ۴ قاشق غذاخوری، جوش خورده
آب نارنج ۶ قاشق غذاخوری
رب نارنج ۳ قاشق غذاخوری
زرشک ۲ قاشق غذاخوری
پودر دارچین یک قاشق چایخوری
کره ۵۰ گرم
شکر یک قاشق غذاخوری
تره فرنگی کوچک ۱ عدد، نگینی خرد شده
سیر ۲ حبه

آموزش چلو گوشت با سس نارنج

مرحله 1: تفت دادن سیر

ابتدا یک قابلمه متوسط را بردارید و مقداری روغن داخل آن بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید. سپس حبه‌های سیر را با چاقو به صورت نگینی خرد کنید و در روغن داغ بریزید. به آرامی سیرها را تفت دهید تا بوی خوشی از آن‌ها آزاد شود، اما دقت کنید که رنگشان تیره نشود.

مرحله 2: اضافه کردن گوشت

حال تکه‌های گوشت گوساله را به سیر تفت داده شده اضافه کنید. کمی نمک و فلفل روی گوشت‌ها بپاشید و همه چیز را به خوبی تفت دهید تا رنگ گوشت از صورتی به قهوه‌ای تبدیل شود. بعد از این که گوشت تغییر رنگ داد، آن را از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید.

مرحله 3: تفت دادن پیاز و سبزیجات

در همان قابلمه، پیاز قرمز خرد شده را اضافه کنید و آن را تفت دهید تا نرم و شفاف شود. بعد از نرم شدن، برگ کرفس و تره فرنگی خرد شده و کمی زردچوبه را اضافه کنید و تا زمانی که بوی خامی زردچوبه گرفته شود و سبزیجات نرم شوند، تفت دهید.

مرحله 4: پخت گوشت با سبزیجات

حالا گوشت را دوباره به قابلمه حاوی پیاز و سبزیجات برگردانید و یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. حرارت را کم کنید و بگذارید گوشت و سبزیجات برای مدت 2 ساعت به آرامی بپزند. در این مدت اگر نیاز بود، کمی آب دیگر هم اضافه کنید تا گوشت به خوبی پخته و نرم شود.

مرحله 5: اضافه کردن آب نارنج

بعد از گذشت 2 ساعت، آب نارنج را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید ترکیب برای نیم ساعت دیگر بپزد. در این مرحله طعم گوشت را با نمک و فلفل بر اساس سلیقه خود تنظیم کنید.

مرحله 6: تهیه سس نارنج

در یک تابه جداگانه، کمی کره را ذوب کنید و خلال‌های پرتقال جوشانده را به آن اضافه کنید. بعد از تفت دادن خلال پرتقال در کره، شکر، رب نارنج، نمک و کمی فلفل به آن اضافه کنید و همه مواد را به خوبی مخلوط کنید تا سس غلیظ و خوش عطر به دست آید.

مرحله 7: سرو غذا

در ده دقیقه آخر پخت گوشت، مقداری پودر دارچین و زعفران دم کرده اضافه کنید تا عطر و طعم غذا بهتر شود. چلو گوشت با سس نارنج را با برنج سفید سرو کرده و با خلال پرتقال و زرشک تزیین کنید. سس نارنج تهیه شده را نیز در کنار غذا برای مزه‌دار کردن سرو کنید.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا