مواد لازم و آموزش چلو گوشت با سس نارنج برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش چلو گوشت با سس نارنج
چلو گوشت با سس نارنج یکی از خوشمزهترین و خاصترین غذاهای ایرانی است که با استفاده از گوشت گوساله نرم و آبدار و طعم دلپذیر سس نارنج درست میشود. این غذا شامل ترکیب طعمها و عطرهای خوشایند است که به همراه هم یک وعده غذایی کامل و خوشمزه را شکل میدهند. با ترکیبی از زعفران، دارچین و رب نارنج، این غذا انتخابی فوقالعاده برای مهمانیها و مناسبتهای خاص است.
برای تهیه چلو گوشت با سس نارنج، اول سیر را در روغن سرخ کنید. بعد، گوشت را که با نمک و فلفل مزهدار کردهاید اضافه کنید و آن را سرخ کنید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، آن را بیرون بگذارید و پیاز، برگ کرفس، تره فرنگی و زردچوبه را در همان روغن تفت دهید. سپس، گوشت را همراه با آب جوش به مواد اضافه کنید و بگذارید ۲ ساعت بپزد. در نیم ساعت آخر، آب نارنج را اضافه کنید و طعمدار کنید. بعد، سس نارنج را با خلال پرتقال، شکر، رب نارنج و کره درست کنید و در نهایت دارچین و زعفران را اضافه کنید و این غذا را با برنج چلو سرو کنید.
مواد لازم | مقدار |
روغن | به مقدار لازم |
پیاز قرمز متوسط | ۱ عدد، خرد شده به صورت نگینی |
زعفران دم کرده غلیظ | ۴ قاشق غذاخوری |
گوشت گوساله مغز ران یا سردست | ۶۰۰ گرم |
زردچوبه | ۲ قاشق چایخوری |
برگ کرفس | ساطوری، یک لیوان |
خلال پرتقال | ۴ قاشق غذاخوری، جوش خورده |
آب نارنج | ۶ قاشق غذاخوری |
رب نارنج | ۳ قاشق غذاخوری |
زرشک | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | یک قاشق چایخوری |
کره | ۵۰ گرم |
شکر | یک قاشق غذاخوری |
تره فرنگی کوچک | ۱ عدد، نگینی خرد شده |
سیر | ۲ حبه |
آموزش چلو گوشت با سس نارنج
مرحله 1: تفت دادن سیر
ابتدا یک قابلمه متوسط را بردارید و مقداری روغن داخل آن بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید. سپس حبههای سیر را با چاقو به صورت نگینی خرد کنید و در روغن داغ بریزید. به آرامی سیرها را تفت دهید تا بوی خوشی از آنها آزاد شود، اما دقت کنید که رنگشان تیره نشود.
مرحله 2: اضافه کردن گوشت
حال تکههای گوشت گوساله را به سیر تفت داده شده اضافه کنید. کمی نمک و فلفل روی گوشتها بپاشید و همه چیز را به خوبی تفت دهید تا رنگ گوشت از صورتی به قهوهای تبدیل شود. بعد از این که گوشت تغییر رنگ داد، آن را از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید.
مرحله 3: تفت دادن پیاز و سبزیجات
در همان قابلمه، پیاز قرمز خرد شده را اضافه کنید و آن را تفت دهید تا نرم و شفاف شود. بعد از نرم شدن، برگ کرفس و تره فرنگی خرد شده و کمی زردچوبه را اضافه کنید و تا زمانی که بوی خامی زردچوبه گرفته شود و سبزیجات نرم شوند، تفت دهید.
مرحله 4: پخت گوشت با سبزیجات
حالا گوشت را دوباره به قابلمه حاوی پیاز و سبزیجات برگردانید و یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. حرارت را کم کنید و بگذارید گوشت و سبزیجات برای مدت 2 ساعت به آرامی بپزند. در این مدت اگر نیاز بود، کمی آب دیگر هم اضافه کنید تا گوشت به خوبی پخته و نرم شود.
مرحله 5: اضافه کردن آب نارنج
بعد از گذشت 2 ساعت، آب نارنج را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید ترکیب برای نیم ساعت دیگر بپزد. در این مرحله طعم گوشت را با نمک و فلفل بر اساس سلیقه خود تنظیم کنید.
مرحله 6: تهیه سس نارنج
در یک تابه جداگانه، کمی کره را ذوب کنید و خلالهای پرتقال جوشانده را به آن اضافه کنید. بعد از تفت دادن خلال پرتقال در کره، شکر، رب نارنج، نمک و کمی فلفل به آن اضافه کنید و همه مواد را به خوبی مخلوط کنید تا سس غلیظ و خوش عطر به دست آید.
مرحله 7: سرو غذا
در ده دقیقه آخر پخت گوشت، مقداری پودر دارچین و زعفران دم کرده اضافه کنید تا عطر و طعم غذا بهتر شود. چلو گوشت با سس نارنج را با برنج سفید سرو کرده و با خلال پرتقال و زرشک تزیین کنید. سس نارنج تهیه شده را نیز در کنار غذا برای مزهدار کردن سرو کنید.