مواد لازم

مواد لازم و آموزش چلو گوشت برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش چلو گوشت

چلو گوشت یکی از غذاهای خوشمزه و قدیمی ایرانی است که بسیار محبوب می‌باشد و معمولاً در مراسم خاص تهیه می‌شود. دلیل این که به چلوگوشت غذای مجلسی می‌گوییم این است که این غذا قیمت بالایی دارد و در مجالس مهم سرو می‌شود. ما می‌توانیم این غذا را با گوشت گوساله یا گوسفند تهیه کنیم، اما چلو گوشت تهیه شده با گوشت گوسفند معمولاً خوشمزه‌تر است و به همین دلیل بیشتر از گوشت گوسفند استفاده می‌شود. برای یادگیری طرز تهیه چلو گوشت، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گردن گوسفندی ۱ عدد
پیاز ۲ عدد بزرگ
زعفران ۶ قاشق غذاخوری
چوب دارچین ۱ عدد
برگ بو ۴ عدد
سیر ۲ عدد
رب گوجه فرنگی (اختیاری) ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه و روغن به مقدار لازم

دستور پخت چلو گوشت

مرحله اول

برای تهیه چلو گوشت، اول پیازها را به صورت خلالی درشت خرد کرده و با مقداری روغن مایع در یک قابلمه قرار می‌دهیم. قابلمه را روی حرارت ملایم می‌گذاریم و پیازها را تفت می‌دهیم تا نرم و شفاف شوند.

مرحله دوم

بعد از آن، مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کرده و خوب تفت می‌دهیم تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند. سپس قابلمه را از روی حرارت برمی‌داریم و کنار می‌گذاریم. حالا گوشت گردن گوسفند را تمیز کرده و می‌شوییم.

مرحله سوم

گوشت را به قابلمه پیاز اضافه می‌کنیم. سپس قابلمه را دوباره روی حرارت ملایم می‌گذاریم و گوشت را با پیاز تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود. باید دقت کنیم که زیاد تفت دادن گوشت باعث سفت شدن آن می‌شود.

مرحله چهارم

خوب است بدانید که اضافه کردن رب گوجه فرنگی به چلو گوشت اختیاری است. در دستور اصلی چلو گوشت رب گوجه فرنگی وجود ندارد و در طبخ خانگی معمولاً از آن استفاده می‌شود.

مرحله پنجم

اگر می‌خواهید چلو گوشت با رب گوجه فرنگی تهیه کنید، بعد از تفت دادن گوشت، رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود و طعم آن به گوشت اضافه شود.

“““html

کاملاً سرخ شود.

مرحله ششم

پس از آنکه رب گوجه فرنگی را خوب تفت دادیم، ۸ لیوان آب به قابلمه اضافه می‌کنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد می‌کنیم تا آب سریع‌تر جوش بیاید. وقتی که آب درون قابلمه جوش آمد، حرارت را ملایم‌تر می‌کنیم تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.

مرحله هفتم

در این مرحله سیرها را پاک می‌کنیم و همراه با برگ بو و دارچین به قابلمه اضافه می‌کنیم. اگر دوست داشتید می‌توانید چند حبه سیر را به طور کامل به قابلمه اضافه کنید. توجه داشته باشید که بوی سیر به دلیل وجود زعفران و دارچین اصلاً احساس نمی‌شود.

مرحله هشتم

در این مرحله درب قابلمه را می‌گذاریم و حرارت زیر قابلمه را کم می‌کنیم. سپس اجازه می‌دهیم گوشت با حرارت بسیار ملایم بپزد. هر چه گوشت را با حرارت ملایم‌تری بپزید، در نهایت چلوگوشت خوشمزه‌تری خواهید داشت.

مرحله نهم

حدود ۳ تا ۴ ساعت برای پخت گوشت با حرارت ملایم نیاز داریم. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت، نمک و فلفل سیاه را اضافه می‌کنیم و بعد از اینکه چلوگوشت آماده شد، آن را با پیاز داغ و زرشک تزیین کرده و با برنج آبکش ساده یا باقالی‌پلو سرو می‌کنیم.

نکات پخت چلو گوشت

آموزش چلو گوشت , چلو گوشت , آموزش ی چلو گوشت , چلو گوشت مجلسی

مواد لازم و آموزش چلو گوشت برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش چلو گوشت بدون رب

در دستور اصلی چلوگوشت، رب گوجه فرنگی وجود ندارد و این غذا معمولاً با زعفران تهیه می‌شود، اما برخی افراد فکر می‌کنند استفاده از رب گوجه فرنگی باعث بهبود طعم و رنگ چلوگوشت می‌شود.

همانطور که گفتیم، رب گوجه فرنگی بیشتر در دستورهای خانگی استفاده می‌شود. تقریباً تمام رستوران‌ها و هتل‌های خوب برای تهیه چلوگوشت از رب گوجه فرنگی استفاده نمی‌کنند.

اگر نمی‌خواهید چلوگوشت را با رب گوجه فرنگی تهیه کنید، کافیست این ماده را از لیست حذف کرده و در زمان اضافه کردن نمک و فلفل سیاه، ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده اضافه کنید.

آموزش چلو گوشت با زودپز , آموزش چلو گوشت پسران کریم , آموزش ماهیچه زعفرانی

آموزش چلو گوشت در زودپز

پخت چلو گوشت در زودپز باعث می‌شود این غذا را در یک ساعت آماده کنید. برای تهیه چلو گوشت در زودپز، ابتدا گوشت و پیاز را مانند روش قبلی تفت دهید و سپس با چند لیوان آب، برگ بو، چوب دارچین و سیر به زودپز منتقل کنید.

گوشت گردن در زودپز حدود یک تا یک ساعت و نیم زمان نیاز دارد تا به‌طور کامل بپزد. اگر زمان محدودی دارید، این روش سریع می‌تواند چلوگوشت را به سرعت برای شما آماده کند، البته سرعت پخت ممکن است کیفیت غذا را تحت تأثیر قرار دهد.

آموزش چلو گوشت با گوشت گوساله

بهترین نوع گوشت برای پخت این غذا، گوشت گردن یا ماهیچه گوسفندی است، اما اگر از گوشت تازه گوساله هم استفاده کنید، می‌توانید چلوگوشت خوشمزه‌ای تهیه کنید. توجه داشته باشید که اگر گوشت گوساله تازه نباشد، ممکن است چلوگوشت کمی سفت شود.

ما توصیه می‌کنیم برای تهیه چلوگوشت با گوشت گوساله از گوشت سردست استفاده کنید. در صورت تمایل، می‌توانید مقداری عصاره قلم یا گوشت گوسفندی نیز به غذا اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا