مواد لازم و آموزش کایسری یالاماسی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش کایسری یالاماسی
کایسری یالاماسی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محلی کشور ترکیه است که طرفداران زیادی دارد. برای یادگیری کامل و مرحلهبهمرحله این غذا، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
آرد | ۴ لیوان |
آب ولرم | ½ لیوان |
شیر گرم | ۱ لیوان |
روغن مایع | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق مرباخوری |
مواد لازم میانی | |
گوشت چرخ کرده | ۳۵۰ گرم |
گوجه فرنگی | ۳ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱٫۵ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذاخوری |
آب | ½ لیوان |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
آموزش کایسری یالاماسی
مرحله اول
برای درست کردن کایسری یالاماسی به روش ترکیهای، ابتدا باید خمیر را آماده کنیم. برای این کار، شیر ولرم، آب ولرم، خمیر مایه فوری، روغن مایع، نمک و شکر را داخل یک کاسه مناسب بریزیم.
مرحله دوم
سپس کمی مخلوط را هم زده و آرد را سه بار الک کرده و کمکم به مخلوط اضافه میکنیم. بعد خمیر را با دست خوب ورز میدهیم تا نرم و یکدست شود. سپس روی خمیر را با یک پارچه تمیز میپوشانیم.
مرحله سوم
اجازه میدهیم خمیر حدود ۴۰ دقیقه تا ۱ ساعت در دمای اتاق استراحت کند تا حجم آن دو تا سه برابر شود. در این زمان به درست کردن مواد میانی میپردازیم. برای این کار، پیاز را به صورت ریز خرد میکنیم.
مرحله چهارم
پیاز خرد شده را به همراه کمی روغن مایع در یک تابه مناسب میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم. سپس خوب تفت میدهیم تا پیاز نرم و شفاف شود. بعد گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
همچنان به تفت دادن ادامه میدهیم تا رنگ گوشت عوض شود، سپس رب گوجهفرنگی را به تابه اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا رب سرخ شود و بوی خامی آن برود. در این مرحله کمی نمک و فلفل سیاه به مخلوط اضافه میکنیم.
مرحله ششم
گوجهفرنگیها را ریز رنده کرده و به تابه اضافه میکنیم، سپس کمی تفت میدهیم و بعد آب را اضافه میکنیم. حالا اجازه میدهیم مواد میانی به مدت ۶ دقیقه بپزد تا آب اضافی آن تبخیر شود.
مرحله هفتم
پس از پایان استراحت خمیر، آن را به توپهایی با اندازه یکسان تقسیم کرده و دوباره روی آنها را با یک پارچه میپوشانیم تا به مدت ۱۰ دقیقه دیگر استراحت کنند. حالا یک تابه نچسب را روی حرارت ملایم میگذاریم.
مرحله هشتم
بعد از ۱۰ دقیقه، توپهای خمیر را با کمک وردنه به صورت نازک باز کرده و در تابه نچسب میگذاریم. سپس خمیر را به آرامی برمیگردانیم تا کاملاً پخته شود. سپس یک نان روی سطح کار گذاشته و روی آن را با مواد گوشتی میپوشانیم.
مرحله نهم
حالا دوباره روی مواد میانی را با نان پوشانده و مقداری دیگر از مواد گوشتی را روی آن میریزیم و با قاشق کاملاً پخش میکنیم. این کار را ادامه میدهیم و در نهایت با مقداری جعفری خرد شده آن را تزئین میکنیم. نوش جان!