مواد لازم و آموزش کباب با سس نارنج برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش کباب با سس نارنج
کباب یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که بسیاری از افراد، حتی خارجیها، آن را دوست دارند. انواع مختلف کباب مثل کباب کوبیده، جوجه کباب، شیشلیک، کباب چنجه، لقمه، بختیاری و کباب تابهای در نقاط مختلف ایران به روشهای متفاوت درست میشوند. کباب تابهای، که به نامهای کباب دیگی و کبابچه نیز شناخته میشود، یکی از انواع ساده کباب است. مواد لازم برای این کباب شامل گوشت چرخکرده (از گوسفند، گوساله یا مرغ)، پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و روغن است. این کباب معمولاً همراه با برنج، نان، سیبزمینی سرخکرده یا تنوری، فلفل دلمهای، سبزیجات و گوجهفرنگی سرخشده یا کبابی سرو میشود. برای پخت کباب تابهای میتوان آن را در روغن سرخ کرد یا در فر قرار داد. سس گوجه و نارنج طعم خوبی به کباب میدهد و آن را ترش میکند. این غذا به راحتی و سریع در خانه تهیه میشود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه کباب با سس نارنج، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم کباب با سس نارنج | |
گوشت چرخ کرده | ۲ کیلو |
پیاز بزرگ رنده شده | ۱ عدد |
نمک | ۱ قاشق چای خوری |
فلفل سیاه و فلفل قرمز | ۱ قاشق چای خوری |
زعفران | ۱ قاشق چای خوری |
سماق | به میزان لازم |
مواد لازم برای سس گوجه نارنج | |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری سر خالی |
گوجه فرنگی متوسط | ۴ عدد |
نمک | به میزان دلخواه |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
رب نارنج یا قوام نارنج | به میزان دلخواه |
آموزش کباب با سس نارنج
مرحله اول
برای درست کردن کباب خوشمزه با سس نارنج، ابتدا پیاز را شسته و پوست میکنیم و سپس آن را رنده میکنیم. بعد از آن، پیاز را آبکشی کرده و با گوشت، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زعفران دمکرده به خوبی مخلوط میکنیم و ورز میدهیم.
مرحله دوم
وقتی که گوشت را کمی ورز دادیم، باید آن را داخل غذاساز بریزیم و بگذاریم تا خوب مخلوط شود. این کار باعث میشود که تارهای چربی در گوشت ایجاد شده و نرمی خاصی به آن بدهد. اگر غذاساز ندارید، میتوانید از همزن برقی هم استفاده کنید تا این نتیجه را بگیرید.
مرحله سوم
بعد از این که گوشت را خوب مخلوط کردیم، باید آن را به مدت ۱ تا ۵ ساعت در یخچال بگذاریم تا استراحت کند. سپس مقداری کره نرم شده در سینی فر میمالیم و روی آن سماق میریزیم، سپس مخلوط گوشت را روی آن پخش میکنیم. برای این که مواد بهخوبی پر شود، میتوانیم روی گوشت را با نایلون بپوشانیم.
مرحله چهارم
سپس با استفاده از وردنه، گوشت را پهن میکنیم تا یک سطح صاف و مرتب به دست آید. بعد با یک چاقو بزرگ یا کاردک برشهایی روی گوشت ایجاد میکنیم و دوباره روی آن سماق میریزیم. اگر گوشت کمچرب بود، میتوانیم تکههای کوچکی از کره را روی آن قرار دهیم.
مرحله پنجم
در این مرحله، سینی را بدون پوشاندن به فر با دمای ۲۰۰ درجه میگذاریم. زمان پخت ممکن است فرق کند چون ضخامت گوشت میتواند متفاوت باشد، اما معمولاً سریع پخته میشود و باید مواظب باشیم تا گوشت خشک نشود.
مرحله ششم
اگر میخواهیم کباب را برای مهمانها سرو کنیم، بعد از پختن، تکههای کباب را داخل یک ظرف پیرکس روی هم قرار میدهیم. سپس کل ظرف را با فویل میپوشانیم و آن را درون یک قالب بزرگتر که در آن مقداری آب جوش ریختهایم، قرار میدهیم.
مرحله هفتم
سپس ظرف را در فر با دمای ۱۳۰ درجه یا کمترین دما میگذاریم تا گرم بماند و کباب خشک نشود. در این مرحله، سس نارنج را درست میکنیم. برای تهیه سس، یک پیاز متوسط را خوب شسته و پوست میگیریم و بعد آن را پوره میکنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله، یک تابه مناسب را با کمی روغن مایع روی حرارت ملایم میگذاریم تا داغ شود. سپس پیاز پوره شده را به آن اضافه کرده و سرخ میکنیم. بعد رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و اجازه میدهیم تا خوب بپزد و رنگ آن باز شود.
مرحله نهم
حالا گوجهفرنگی پوره شده را اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم. کمی نمک و فلفل سیاه و در صورت دلخواه رب نارنج یا قوام نارنج به آن اضافه کرده و نصف لیوان آب جوش میریزیم. همه مواد را بهخوبی مخلوط میکنیم تا یکدست شود.
مرحله دهم
سپس حرارت را کم کرده و اجازه میدهیم سس خوب بپزد و جا بیفتد. کبابهایی که آماده شدند را در ظرف سرو میچینیم و کمی از سس تهیه شده روی آن میریزیم. برای تزیین، از جعفری و حلقههای نارنج استفاده میکنیم و آن را در کنار برنج یا نان سرو میکنیم.