مواد لازم و آموزش کباب ترکی خانگی(مرحله به مرحله)

“`html
آموزش کباب ترکی
کباب ترکی که به آن دونر کباب هم میگویند، یکی از غذاهای پرطرفدار در کشور ترکیه است. در اینجا میخواهیم طرز تهیه آن را به شما آموزش دهیم، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت قرمز یا گوشت مرغ | ۶۰۰ گرم |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
فلفل دلمه ای | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
روغن مایع | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
کره | ۳ قاشق غذاخوری |
آویشن | نصف قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دستور پخت کباب ترکی
مرحله اول
برای درست کردن دونر کباب ترکی ابتدا باید گوشت مرغ یا گوشت قرمز (گوشت باید بدون چربی باشد، مثلاً از راسته گوساله یا سینه مرغ استفاده کنید) را به صورت ورقههای نازک برش بزنید.
مرحله دوم
برای برش زدن گوشت نرم به صورت ورقههای نازک، باید آن را در فریزر بگذارید تا کمی سفت شود. این کار کمک میکند که برشها راحتتر و یکدستتر شوند. برای این منظور، بعد از شستشو و خشک کردن، گوشت را داخل یک کیسه بریزید.
مرحله سوم
گوشت را به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در فریزر قرار دهید تا نیمه منجمد شود. سپس آن را بیرون بیاورید و روی تخته آشپزخانه بگذارید و با یک چاقوی تیز، پنیر را به صورت ورقههای نازک برش دهید و داخل یک کاسه بزرگ بریزید.
مرحله چهارم
در این مرحله، یک عدد پیاز را همراه با سیرها پوست کنده و بشویید و به صورت خلالی خرد کنید. سپس این مواد را به گوشت اضافه کنید و کمی روغن مایع، پودر آویشن، مقداری فلفل سیاه و نمک به آن اضافه کنید.
مرحله پنجم
تمام مواد را به خوبی مخلوط کنید تا طعمها به خوبی در گوشت نفوذ کند. سپس روی کاسه را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا مزهها به هم آمیخته شوند.
مرحله ششم
“““html
بعد از این، کره را از یخچال بیرون میآوریم و میگذاریم تا به دمای اتاق برسد و نرم شود. قارچها را با یک دستمال مرطوب تمیز میکنیم و بعد در یک آبکش میریزیم و خیلی سریع با آب میشوییم و کنار میگذاریم تا آب اضافی آنها برود.
مرحله هفتم
پیاز باقیمانده را پوست میگیریم و به همراه فلفل دلمهای میشوییم و داخل آبکش قرار میدهیم. سپس روی تخته آشپزخانه، پیاز را به شکل حلقهای خرد میکنیم و قارچها و فلفل دلمهای را هم به صورت ورقهای یا خلالی برش میزنیم و کنار میگذاریم.
مرحله هشتم
در این مرحله کاسهای که گوشت داخل آن است را از یخچال بیرون میآوریم و یک تابه بزرگ روی شعله قرار میدهیم و حرارت را کم میکنیم. سپس کره را داخل تابه میریزیم و صبر میکنیم تا ذوب شود و بعد گوشت را به آن اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا گوشت کاملاً پخته و سرخ شود.
مرحله نهم
سعی نکنید که گوشت را خیلی سریع و با حرارت بالا سرخ کنید. اجازه دهید که آهسته و با حرارت کم پخته شود. بعد فلفل دلمهای را اضافه میکنیم و به مدت ۵ دقیقه با گوشت هم میزنیم و پس از آن قارچ و پیاز را اضافه میکنیم و به طور مرتب مواد را هم میزنیم تا نرم و پخته شوند.
مرحله دهم
در آخر، وقتی که گوشت و سبزیجات نرم و پخته شدند، تابه را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم. سپس مواد را داخل نان باگت میریزیم و سس مایونز یا سس گوجهفرنگی به آن اضافه میکنیم و خیارشور و کاهو و گوجهفرنگی قرار میدهیم.
مرحله یازدهم
شما میتوانید به جای کاهو، کمی جعفری خرد شده داخل نان بگذارید. سپس کباب ترکی آماده شده را هم داخل نان قرار دهید و نوش جان کنید. کباب ترکی اصلی در ترکیه معمولاً با پیاز و جعفری خرد شده و نان پیتا سرو میشود.
نکات پخت کباب ترکی
کباب ترکی با گوشت چرخ کرده
مرحله اول
اگر میخواهید این کباب خوشمزه را با گوشت چرخ کرده درست کنید، کافیست که گوشت چرخ کرده را خوب تفت دهید. سپس نصف استکان آب به آن اضافه کنید تا گوشت کاملاً پخته شود. بعد از اینکه گوشت پخته شد، سبزیجات را اضافه میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله سبزیجات را هم به همراه گوشت چرخ کرده تفت میدهیم تا کاملاً نرم و سرخ شوند. وقتی که کباب ترکی با گوشت چرخکرده آماده شد، آن را به همراه جعفری، پیاز خلالی و سس دلخواه داخل نان باگت یا روی نان پیتا بریزید و سرو کنید.
کباب ترکی با دستگاه
مرحله اول
اگر فر مخصوص تهیه کباب ترکی دارید، میتوانید این کباب را به صورت حرفهایتر درست کنید. برای این کار، گوشت مرغ یا گوشت قرمز را به شکل ورقههای بسیار نازک برش بزنید و داخل سیخ دستگاه قرار دهید.
مرحله دوم
در ادامه با کارد مخصوص برش کباب ترکی، لبههای اضافی گوشت را برش میزنیم و آن را به صورت یکدست مرتب میکنیم. بعد از اینکه به مقدار لازم گوشت یا مرغ روی سیخ قرار دادیم، چند تکه دمبه هم بالای گوشت یا مرغ میگذاریم.
مرحله سوم
سپس المنت یا شعله دستگاه را روشن میکنیم و صبر میکنیم تا کباب در حال چرخش به صورت یکنواخت سرخ شود. وقتی که روی کباب برشته شد، آن را با کارد برش میزنیم و به همراه سبزیجات سرخ شده سرو میکنیم.
نان مخصوص کباب ترکی
اگر میخواهید دونر کباب یا همان کباب ترکی را به صورت سنتی به روش کشور ترکیه درست کنید، توصیه میکنیم حتماً آن را به همراه نان پیتا سرو کنید. نان پیتا نوعی نان مخصوص ساندویچ ترکیهای است. برای تهیه این نان خوشمزه میتوانید به آموزش زیر مراجعه کنید.