مواد لازم و آموزش کباب لقمه خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش کباب لقمه
کباب لقمه یکی از کبابهای خوشمزه ایرانی است که بهراحتی در خانه تهیه میشود. این کباب شبیه به کباب تابهای است و میتوانید با ما همراه شوید تا نحوه درست کردن آن را یاد بگیرید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
گوجه فرنگی | ۴ عدد |
پیاز سفید | ۲ عدد بزرگ |
سبزی معطر | ۱ قاشق غذاخوری |
آرد سوخاری | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن و سیخ چوبی | به مقدار لازم |
دستور پخت کباب لقمه
آماده سازی گوشت
برای درست کردن کباب لقمه خانگی، ابتدا پیازها را پوست کنده و میشوییم. سپس آنها را رنده میکنیم و با استفاده از صافی آب پیازها را میگیریم. پیازهای آبدار را در یک کاسه میریزیم و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه میکنیم. کمی نمک و فلفل هم به گوشت میزنیم.
ورز دادن مواد
سپس با دستانمان مواد را ورز میدهیم تا خوب ترکیب شوند. حالا میتوانیم سبزی معطر دلخواهمان مانند جعفری تازه، ترخون یا ریحان را به مخلوط اضافه کنیم. زعفران دم کرده و آرد سوخاری هم در انتها به مایه کباب اضافه میشود.
استراحت دادن
حالا خوب مواد را ورز میدهیم تا کاملاً مخلوط شوند و شکل بگیرند. روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و آن را به مدت ۲۰ دقیقه در یخچال میگذاریم تا استراحت کند. همچنین سیخهای چوبی را در آب ولرم خیس میکنیم.
قرار دادن تابه روی شعله
سیخهای چوبی باید حداقل ۱۰ دقیقه خیس بخورند تا هنگام پخت کباب نسوزند. در ادامه، یک تابه را روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن داخل آن میریزیم. حرارت را ملایم میکنیم تا روغن به آرامی داغ شود.
سرخ کردن
بعد از ۲۰ دقیقه تهیه کباب لقمه، کاسه مایه کباب را از یخچال خارج کرده و دوباره آن را ورز میدهیم. سپس مواد را به سیخ میکشیم و وقتی که روغن داغ شد، سیخها را به نوبت داخل تابه قرار میدهیم تا بپزند و سرخ شوند.
سرخ کردن گوجه فرنگی ها
وقتی یک طرف کبابها سرخ شد، آنها را برمیگردانیم تا طرف دیگر هم پخته شود. در حین انجام این کار، گوجهفرنگیها را میشوییم و نصف میکنیم و در فضای خالی تابه قرار میدهیم تا سرخ شوند.
سرو
بعد از اینکه همه کبابها سرخ شدند، میتوانیم کمی آب جوش روی آنها بریزیم و اجازه دهیم با حرارت کم خوب پخته شوند. در ۱۰ دقیقه آخر، میتوانیم گوجهفرنگیها را هم به تابه اضافه کنیم تا بخارپز شوند. سپس با نان یا برنج سرو کنید و نوش جان کنید.