مواد لازم

مواد لازم و آموزش کبه عربی خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

آموزش کبه عربی

کبه یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در کشورهای عربی است و در بخش جنوبی ایران نیز طرفداران زیادی دارد. برای یادگیری این دستور پخت با رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج نیم دانه ۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد متوسط
زرشک (اختیاری) ۲ قاشق غذاخوری
مغز گردو (اختیاری) ۲ قاشق غذاخوری
آب ۵ پیمانه
جعفری ۱ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۱ عدد
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
پودر هل و دارچین به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت کبه جنوبی

پخت برنج

برای تهیه کبه برنج، ابتدا باید برنج را به صورت کته بپزیم. برای این کار، برنج را به همراه ۵ پیمانه آب، زعفران دم کرده و کمی نمک داخل قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا آب جذب برنج شود و برنج پخته شود.

سرخ کردن گوشت

وقتی برنج آماده شد، آن را کنار می‌گذاریم تا خنک شود. در این بین، پیازها را به صورت ریز خرد می‌کنیم و با مقداری روغن در یک تابه سرخ می‌کنیم تا پیازها نرم و طلایی شوند، سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه می‌کنیم.

افزودن ادویه

گوشت را خوب تفت می‌دهیم تا رنگش عوض شود، سپس کمی پودر هل، دارچین، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می‌کنیم. وقتی که ادویه‌ها خوب با مواد مخلوط شدند، وسط تابه را خالی می‌کنیم و رب گوجه فرنگی را می‌ریزیم.

افزودن سایر مواد

رب گوجه فرنگی را خوب تفت می‌دهیم تا زمانی که طعم خامی اش گرفته شود، اگر دوست دارید می‌توانید جعفری خرد شده، زرشک و گردو را به آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه تفت دادن، یک لیوان آب اضافه کنید تا گوشت به طور کامل بپزد.

له کردن کته

وقتی که آب درون تابه کاملاً جذب مواد شد، تابه را از روی حرارت برمی‌داریم. بعد از اینکه کته سرد شد، باید آن را چرخ کنیم؛ برای نرم شدن کته می‌توانید آن را در مخلوط‌کن بریزید یا با گوشت‌کوب بکوبید تا کاملاً له شود.

شکل دادن به کبه

بعد از اینکه برنج کاملاً یکدست شد، دست‌مان را با آب مرطوب می‌کنیم و به اندازه یک پرتقال از کته برمی‌داریم و به شکل بیضی پهن می‌کنیم. سپس یک قاشق از مایه گوشت چرخ‌کرده را روی کته می‌گذاریم و لبه‌های کته را به هم می‌آوریم.

سرخ کردن

کبه به‌طور سنتی به شکل بیضی جمع می‌شود، اما شما می‌توانید به هر شکلی که دوست دارید، کبه‌ها را شکل دهید. به همین صورت تمام مواد را درست می‌کنیم و برای سرخ کردن مانند فلافل، در یک تابه عمیق روغن می‌ریزیم به‌طوری‌که کبه‌ها در روغن شناور باشند.

غوطه‌ور کردن کبه در تخم مرغ

تخم‌مرغ را در یک کاسه خوب هم می‌زنیم تا یکدست شود، سپس کبه‌ها را در تخم‌مرغ غوطه‌ور می‌کنیم و در روغن می‌اندازیم تا سرخ شوند. حرارت زیر تابه باید کاملاً ملایم باشد تا داخل کبه هم سرخ شود و خمیر نماند.

سرو

وقتی که رنگ کبه‌ها طلایی شد، آنها را از روغن خارج می‌کنیم و روی دستمال حوله‌ای یا توری فلزی قرار می‌دهیم تا روغن اضافی‌شان خارج شود. در پایان کبه‌ها را در ظرف مورد نظر می‌چینیم و به همراه سس دلخواه سرو می‌کنیم.

نکات پخت کبه برنج

نگهداری طولانی مدت کبه

برای اینکه بتوانیم کبه را مدت طولانی نگهداری کنیم، باید کبه‌ها را آماده کنیم و داخل یک سینی در فریزر قرار دهیم تا کاملاً خنک شوند. سپس از فریزر خارج کرده و بسته‌بندی می‌کنیم. بعد دوباره آنها را در فریزر نگهداری می‌کنیم.

توجه داشته باشید که اگر کبه‌ها را قبل از قرار دادن در فریزر، خنک نکنیم، به هم می‌چسبند و ظاهرشان خراب می‌شود. برای سرخ کردن کبه‌های یخ‌زده هم نیاز نیست صبر کنیم تا یخ‌شان باز شود و می‌توانیم به همان شکل آنها را سرخ کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)
مواد لازم و آموزش کبه عربی خانگی (مرحله به مرحله)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا