مواد لازم و آموزش کتلت اراکی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش کتلت اراکی
کتلت یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب است. کتلت اراکی با گوشت چرخ کرده و سیب زمینی درست میشود و در تابه سرخ میشود. این کتلتها هم ظاهر زیبا و هم طعم فوقالعادهای دارند و میتوان آنها را کنار نانهای کوچک یا به صورت ساندویچ در مهمانیها و جشنها سرو کرد. برای یادگیری نحوه تهیه کامل و مرحله به مرحلهٔ کتلت اراکی در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سیب زمینی | ۲ عدد |
تخم مرغ درشت | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
آرد نخودچی | دو مشت |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
هویج | ۱ عدد متوسط |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه و زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
آموزش کتلت اراکی
مرحله اول
برای تهیه این کتلت خوشمزه ابتدا یکی از سیبزمینیها را خوب میشوریم و با کمی آب در قابلمه میگذاریم تا بپزد. بعد از پخته شدن، سیبزمینی را پوست گرفته و خوب له میکنیم.
مرحله دوم
در مرحله بعدی، سیبزمینی دوم را میشوریم و پوست میکنیم. سپس آن را با رنده ریز رنده میکنیم. پس از آن، با فشار دست آب اضافی آن را گرفته و به یک کاسه میریزیم. سپس هویج را هم میشوریم و با سیر و پیاز در یک غذاساز میگذاریم.
مرحله سوم
حال این مواد را خوب میکس میکنیم تا پوره شود. سپس این پورهها را به سیبزمینی که له کرده بودیم اضافه میکنیم. همهی این مواد را با هم خوب مخلوط میکنیم و گوشت چرخ کرده را هم به آن اضافه کرده و ورز میدهیم.
مرحله چهارم
در این مرحله، تخممرغ را به مواد اضافه کرده و با دست خوب مخلوط میکنیم تا تخممرغ با بقیهٔ مواد خوب ترکیب شود و مایهٔ کتلت یکدست و منسجم شود. سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه هم به آن اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
در صورت تمایل میتوانید کمی زعفران دمکرده برای خوشرنگ شدن کتلت اضافه کنید و سپس نیم ساعت در یخچال بگذارید تا مزهها به هم بخورد. سپس یک تابه مناسب را با کمی روغن گرم میکنیم.
مرحله ششم
از مایه کتلت مقداری برمیداریم و با دست شکل میدهیم و در روغن داغ با حرارت ملایم سرخ میکنیم. وقتی یک طرف آن سرخ شد، آن را برمیگردانیم تا طرف دیگر هم سرخ شود. سپس کتلتها را در ظرف مناسب سرو کرده و با سس، خیارشور و گوجهفرنگی سرو میکنیم.